Отиди на
Форум "Наука"

DanchoD.

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ DanchoD.

  1. На Вашето ВНИМАНИЕ „КАТАЛИЗАТОРЪТ на Д.ДАНЧЕВ“ ЗА ПЕЧКИ И КОТЛИ С ДЪРВА И ВЪГЛИЩА СЕ ПОДАРЯВА, На тези,които искат отоплението им да е с 1/3 по-евтино ! На тези ,които искат по-малко замърсяване на въздуха ! Малко история-Преди 4-5 г. в руските сайтове попаднах на информация за печки „чудо“,които горят вода и повишават КПД на печката до 100%. Започнах експериментиране по изказаните от тях начини, но резултатите бяха слаби. Реших да изуча процеса : 1. ПРИНЦИП на работа“ КАТАЛИЗАТОРА“: Желязото има хим. свойство, че когато е в среда на прегрята пара, окислението започва много по-интензивно. Желязото взема кислорода от водата/парата/ и се освобождава водород, който се свързва/изгаря/ с кислорода от въздуха, влизащ в гор.камера Водородът(/142 дж/мол/ и е 4 пъти по калоричен от бензина /38 дж. /мол./ и образува водна пара. Извлечение от енциклопедията-„химични свойства на желязото“ При Т < 590*C - 3Fe +3HOH =3FeO + 3H2 +++ топл. -1 степен При Т > 590*C - 3Fe + 4HOH = Fe3O4 + 4H2 ++++ топл.-2 степен -3FeО + 2HOH =Fe3O4 + 2H2 ++ топлина Зареждане на котела В пепелното се слага съд с около 1л.вода. Над скаърата се поставя хартия за да не падат въглищатаПод запалките няма. В средата на скарата, по дължина, се поставя дърво/ципеница/ Пред дървото се слагат подпалките и насипват въглищата. Отгоре се нарежда по дължина /тръби,винкели и др./ по дължина камерата/0,8 държ.камерата/ Най отгоре се поставя капака/отпред и отзад по 5 см.празно.От страни по 1 см луфт/ Как на практика работи Катализатора -схема: /виж приложението/ Когато дарвото изгори,средата пропада заедно със скраба-образува се тунел.Скраба и капака са се загрели до този момент.Парата от въздуха се сварзва с желязото и освободения водород се свързва с кислодода от въздуха и се орзува пара. +.Тягята издига въздуха нагоре.При допир до долната страна на капака процесите се повтарят .Движейки се в тунела процеса се извършва многократно. Именно това вдига КПД-то над 60-70%.В началото и края проциса замира. При мен средно КПД-то е 50-55% ИЗВОД : 1. ВОДАТА НЕ ГОРИ! ТЯ Е ПРОДУКТ НА ГОРЕНЕ / Н2+О/ 2 ВОДАТА Е КАТАЛИЗАТОР ЗА ОКИСЛЯВАНЕ /ГОРЕНЕ/ НА ЖЕЛЯЗОТО! 3.Пълно и бездимно горене/ .Пепелта при въглищата е както при горене на дърва./ Извършвал съм точни изчисления чрез обемното разширение на водата цистерна с 1200л.вода ,но на Вас те не са неоходимио. Резултатът е следният: преди 12 г. извърщих саниране на къщата си и разходът ми на сезон спадна от 5 на 3.5 т.домб. въглища Последните 2 сезона/19-20,20-21/ бяха по 2.2 т домб.въг за сезон- т.е. с 1/3 по малко. Желая Ви успех! инж.Д.Данчев К-ДД.docx

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...