Отиди на
Форум "Наука"

Велислава

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Велислава

Велислава's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

1

Репутация

  1. Да, разбирам и знам, че има много материали, който могат да намалят и дори спират шума, но това първо е, ако жилището е твое, иначе почти никой не дава, а и не си струва вложените средства и после ако прозорците са отворени пак не става, но ако може да се постигне този като лек Вакуум (поне за сега за това мисля), дори и върху по-тънки повърхности (мрежа например), ще може да се ползва навсякъде, дори в палатка ...
  2. Много ви благодаря за отговорите. Четох и за "контразвука", тоест с обратна вълна да тушираш тази с определини децибели, но такива устройства са скъпи, ако трябва по-голям диапазон да се неутрализира. И за Вакуума четох какво е и знам...просто се чудя дали ако даден твърд предмет се "накара" да вибрира по определен начин дали няма да може да отблъсне молекулите във въздуха от себе си като така да създаде достатъчно разредено пространство, за да може звука да няма в какво да се удря и да спре? Начертах схема, дано успявам да обясня...
  3. Здравейте. Отворих нова тема, защото не открих каквото ми трябваше. Какъв заряд има въздуха в обикновена стая? Може ли да се създаде вакуум в отворена среда от магнитно поле (ел.магнитно поле), например или по дргуг начин и да се контролира къде и колко време да стои? Как може звук да бъде спрян в отворено пространство? (без тапи, слушалки) Извинявам се предварително, ако въпросите ми изглеждат глупави, но не успях да намеря отговори сама и ще съм благодарна ако тук има такива.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...