Отиди на
Форум "Наука"

grigoriy

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за grigoriy

grigoriy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. След като прочетох и другите съобщения, разбрах какво търсиш. Ти питаш: колко ще покаже един кантар ако в него се забие човек скочил от 30м? Това, което търсиш не е тегло. Ти търсиш максималната сила, която ще бъде приложена към кантара, вследствие на удара. Тази сила е: F=М*а, където М е масата на човека; "а" е максималното ускорение. Но не земното ускорение, а отрицателното максимално ускорение при спиране. Това ускорение зависи от еластичните и пластични свойства на материалите. Ако човека е влязъл в дунапрен ,ускорението и съответно силата ще бъдат по-малки, въпреки че масата е по-голяма. Ако повърхността на кантара е дунапренен - също. Ако материалите са много твърди, тогава показанието на кантара ще зависи от масата на човека и коравината на пружината на кантара к. Решението ще ти го кажа, но първо искам да видя дали някой друг не го знае. На мен този въпрос ми хареса, макар и не точно дефиниран.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...