Отиди на
Форум "Наука"

haunted

Потребител
  • Брой отговори

    33
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от haunted

  1. Преди 1 час, scaner said:

    Аз дадох два линка, вторият е цял сайт, посветен на тая тема. Само едно цъкане, и попадате на много теми по случая.  Ето, да ви спестя едно цъкане, например ТОВА.  Това са по-знаменателните случаи (още преди коронакризата), други има в другите теми на сайта. Мисля че не е трудно и да попитате чичо Гугъл, той също прелива от тези свързани с лъжите на RT.

    Доколкото разбирам, вие сте фен на RT, странно е да ме питате такива въпроси...

    Смисълът беше насочен към коментара на Втори след княза. Но няма да помагам с трета подсказка.

    Първо да кажа, че чак фен на РТ не съм, медия като много други. Материала за Макрон представя неговата версия по случая, правдива или не, РТ не е коментирала. А Инсайдър твърди, че Спутник е публикувал инфо за офшорните му сметки и Симонян е отрекла. Ами не е наистина, мнението на засегнатия Макрон от скандала не е публикуване на инфо за офшорните му дейности. Видях и заглавието за Сирия, ами мисля, че излязоха доста материали, че видеата наистина бяха режисирани, а и в крайна сметка никой не доказа използването на ОМП от Сирия.

  2. Преди 53 минути, gmladenov said:

    Аа, не. Тези се правят на дръж ми шапката.

    Нали РТ а платформата, която публикува тези материали. Това явно е тяхната формула:
    публикуват лъжи, след което казват, че това не са техни мнения. Така и вълкът сит, и
    пропагандата си върви ... нон-стоп.

    Хайде стига глупости.

    Значи има и други, които се правят на дръж ми шапката:

    COLUMN-How to respond to food and energy shortages – a short guide for policymakers: Kemp

    Цитирай

    The views and opinions expressed herein are the views and opinions of the author and do not necessarily reflect those of Nasdaq, Inc.

    Column: Russian crude is more reliant on India and China, but signs of a peak

    Цитирай

    The opinions expressed here are those of the author, a columnist for Reuters.

     

  3. Преди 14 минути, gmladenov said:

    Ето ти днешна статия на английски:
    https://www.rt.com/russia/560533-zelensky-ukraine-kiev-us/

    Пропагандата е вградена между редовете. Ето цитат:

    • The US proxy war against Russia was beneficial for Washington ...

    Мимоходом, войната срещу Украйна е представена като прокси война срещу САЩ, а не като
    това, което е: неправомерно заграбване на чужда територия.

    Значи излиза, че чрез заграбването на украински територии, Русия в същност води война
    със САЩ.

    По аналогия, влизам аз във вас с голямата секира, взимам ти телевизора и ти казвам,
    че аз в същност водя борба със САЩ. Ще мине ли този евтин номер? А защо на Русия да
    мине?

    В тази статия е представено мнението, подчертавам мнението на Glenn Diesen, а ние говорим за лъжи. А принцип е, че всеки може да изкаже мнението си, което представлява тълкуване на фактите. И накрая, както много медии се застраховат, така и РТ:

    The statements, views and opinions expressed in this column are solely those of the author and do not necessarily represent those of RT.

    • Харесва ми! 1
  4. Преди 21 минути, scaner said:

    АМи хората са направили основна дисекция на руските методи на дезинформация, например за коронавируса, ТУК. А ако ти трябва повече детайли за цялата дейност, на RT и Спутник, направо стъпваш на щатският сайт ТУК. Няма смисъл да преразказвам всичко.

    RT не се представя за жълта медия, ползват я големите руски общности в чужбина, и влиянието и е голямо. Не случайно се направиха излишни телодвижения, за да се блокира - ако беше само жълта медия, никой нямаше да си прави труда.

    Колко вероятно е нещо което изглежда като куче, лае като куче и хапе като куче, да е канарче? Или мишка? Или все пак най-вероятно е да е куче? Това е смисъла на твърдението.

    При положение, че не знаеш каква е истината, единственото най-близко до нея са вероятностните оценки. Пак може да сбъркаш, но си доста по-напред с материала. А когато много, да не кажа всичките, оценки на база различни факти сочат в една посока, тъжната истина излиза наяве. Останалото е емоция, а тя е проводник на заблудата гарантирано.

    В първия линк пишат най-вече за SCF и NEO, нищо конкретно. Предложих ти, дай 2-3 линка с лъжи на РТ, т.к. обсъждаме конкретно РТ, а не други медии и организации.

    А коя медия се представя за жълта, аз поне не знам за такава. Всички твърдят, че казват истината.

    Ако намериш нечий паспорт на местопрестъплението, това все още не означава, че този човек го е извършил. Не разбрах какъв беше въобще смисъла на примера с нещото като куче?

    • Харесва ми! 1
    • ХаХа 1
  5. Преди 8 часа, scaner said:

    Това не е ли очевидно? Ако нещо лае като куче, изглежда като куче и хапе като куче, то най-вероятно е куче, покрива максимално характеристиките на определението. Абдуктивна логика му се вика. Само трябва да събереш и обработиш фактите. Не е пропаганда, когато обобщаваш факти.

    Най-вероятно не означава, че е факт.

    • ХаХа 1
  6. Преди 9 часа, scaner said:

    Дай да правим разлика между истина и пропаганда. Може да пропагандираш истини, което не ги прави по-малко истини. Но когато пропагандираш лъжи и заблуди, на това трябва да се обръща внимание. В това отношение RT цепи мрака далече напред, и това беше основната причина да я блокират на запад, спомни си пандемията и изцепките около нея.  Те лъжат поголовно, твърдейки че казват истини. Едно е да пропагандираш истини, друго е да пропагандираш лъжи наричайки ги истини. Виждаш ли разликата? И когато такава медия веднъж сгази лука, трябва да почваш да я приемаш скептично, а като отъпче градината както RT, трябва да и се бие шута.

    Дай тогава 2-3 примерчета за лъжи на РТ. Що се отнася до пандемията, когато беше в разгара си, можеше да се прочетат всякакви "факти" - от това кой е първоизточника до това колко е опасен вируса и т.н.

    Освен това навсякъде по света има т.н. жълти медии, които никой не закача, а РТ я забраниха, когато си влошиха тотално отношенията. Допреди това не е лъгала или са я търпяли?

    • Благодаря! 1
  7. Преди 3 часа, scaner said:

    Истина по RT? Ти се шегуваш нещо... . Чакай сега, първи април отдавна мина... :)

    Ей за такива лековерници  го забраниха, защото сами нямат критерии за реалност и истина... Лошото е, че такива са много,  и не  им се отразява добре, а от там индиректно и на останалите.

    Истината по РТ си е истина, което не означава, че не е пропагандна медия. А медиите по дефолт са си пропагандни, напр. в САЩ се делят про-демократи и про-републиканци. Не, че непременно лъжат, но се филтрират фактите и анализите се правят със съответния уклон.

    • Харесва ми! 1
  8. Преди 6 часа, Горо Петков said:

    Первий може го гледа само някой с мазохистични наклонности, или ако си е падал на главата със засилка Н брой пъти! От него 2 мин. на ден ти стигат, да се чудиш тия там кръгли идиоти по рождение ли са, или са ходили на допълнителни курсове!

    Оставете на хората сами да преценят, не някой да им казва кое е добро и кое - лошо.

    • Благодаря! 1
    • Неясен 1
  9. Преди 45 минути, Konche said:

     В някакъв момент някой панел ще падне, като гледам комисаря с папката и рулетката и ЗИЛ-а отзад едва ли се стараят твърде много с ремонтите. Няма да се срути целия, но да сменяш панел е по-сложно от това да завариш арматурата и да положиш асфалт отгоре, предполагам. 

     Иначе да, поправянето на 7-8 дупки е доста по-скъпо от ракетите. Ако руснаците измислят ефективно снабдяване през Днепър ще е безсмислено украинците да продължават да бомбят моста.

    Съдейки по досегашните удари е много слабо вероятно да падне панел. Виждат се дупки по около 50 см и при един обстрел са няколко на разстояние една от друга. Би трябвало да са напречно на моста и плътно една до друга, за да се очаква падане на панел и пак не е сигурно.

    • Харесва ми! 1
  10. Преди 12 минути, Konche said:

     Очевидно не искат нищо да минава от там. И нищо няма да мине, но руснаците упорито продължават да го оправят, въпреки че и те са наясно, че няма да ги оставят да го ползват. 

    ПС: всичко ще е до време, все пак е мост, накрая ще се срути.

    Докато му стоят опорите моста е възстановим, а аз съм видял само една да е леко засегната. Е, може руснаците да се надяват, че украинците накрая ще привършат боеприпасите за химарсите и няма да могат повече да го обстрелват.

  11. Преди 31 минути, Konche said:

     

    Този мост прилича на някаква руска стратегия. Оправят го, украинците го бомбят, пак го оправят.... С цел да държат HIMARS-ите там. В някакъв момент ще сдаде багажа окончателно, но да видим кога.

     

    По-скоро украинците много държат поне да не може да се ползва, иначе много лесно биха разбили тази "стратегия" като спрат да го удрят.

    • Харесва ми! 1
  12. Преди 1 час, новорегистриран3 said:

    Брей... Глад и мор настана в Япония... Десетки хиляди млади японки емигрират в Хабаровск и Биробиджан, за да проституират и да препечелят някоя рубла, за да може да изхранват семействата си в западналите Токио, Осака, Киото и пр... 

    Кофти опит за оригиналничене, но факта не можеш да промениш, 25 г. Япония тъпче на място, а предвид демографския фактор и перспективите не са розови.

  13. Преди 19 минути, vandu said:

    Като ги гледам не съжаляват за демокрацията, и не само те.

    Освен тублерон, гледам че имат и икономика, за разлика от един победил във ВСВ.

    Направете си справка и ще видите, че от 1995 г. 2019 до БВП на Япония не само не се е увеличил, но дори леко е спаднал.

  14. Преди 16 часа, scaner said:

    Какво сочи това, че не е провела голяма контранастъпателна операция? Сочи, че играе основно в отбрана, а тоя режим обикновено намалява жертвите - повече жертви дават нападащите. Все пак не е физически закон, а само статистика.

    А изказването за броят жертви беше на шефа на ЦРУ Уилям Бърнс, в момента не го помня, но ако трябва може да го намеря.

    P.S. намерих, например ТУК., от 20-ти юли. Цитирам:

    "Последние по времени оценки от разведывательного сообщества США составляют в районе 15 тысяч убитых и где-то в три раза больше раненых, - заявил он. - И украинцы тоже пострадали - вероятно, немного меньше, но все же вы знаете, это значительные потери".

    Руските загуби може би са там някъде, но украинските са много повече, защото руснаците ги дънят с артилерия и много рядко атакуват челно. Украинската армия изоставя позициите си едва след като загубите станат големи и с наличните сили вече не могат да ги удържат.

  15. Преди 3 минути, scaner said:

    Според щатските оценки украинските загуби са по-малко от руските. Макар че щатските оценки за руските убити са около 20000 души.

    Това от някакви официални източници ли е? Украйна проведе N мобилизации вече без да успее да проведе що-годе голяма контранастъпателна операция.

  16. Преди 1 час, resavsky said:

    Подоляка също си е на държавна хранилка - не си прави илюзии. 

    Напълно е възможно, както и Жданов например, но все пак не са на държавна служба. По друг начин обаче са нещата, когато заемаш служба в офиса на президента.

  17. Преди 1 час, новорегистриран2 said:

    Какво стана с руския пропагандист Юрий Подялко/Полядко или както беше там? В първите дни на инвазията чертаеше карти, на които руснаците са стигнали до Полтава, Харков е обкръжен, Суми и Чернигов паднали... Нещо блицкрига не се осъществи... :book:

    Подоляка и до Берлин да стигне, си е частно лице. А виж Арестович е на държавна служба, и то висока.

    • Харесва ми! 1
  18. Преди 3 часа, resavsky said:

    Настъплението на украинците в Херсовска област е факт.Въпросът е докъде ще стигне.

    Даже ГЩ на ВСУ не споменава за настъпление, цитат от сводката малко по-надолу:

    Цитирай

    Информация о котле в Высокополье (Херсонская область) пока не подтвердилась, однако подтверждается высокая вероятность угрозы окружения частей ВС РФ в этом районе.

    Висока вероятност от заплаха за обкръжаване, това кой както иска да го разбира.

  19. Преди 3 минути, Сolonelcassad said:

    Хахаха, Арестович бил "казал", вицът на деня! 🤣 😂 🤣

    Арестович надмина и Гьобелс в пропагандата!

    Току-що го слушах по един украински телеграм канал, ами дори и той не говори за пълно обкръжение. А за пленени въобще и дума не е ставало.

  20. Преди 1 час, scaner said:

    Току-що Арестович потвърди като официална информация обкръжението. Не на 2000, а на около 1000 човека. И мъката им се точи вече втора седмица. Руснаците са искали да им се предостави коридор, но им е отказан. Съдбата им тепърва ще се решава. Арестович се гаври с руснаците, поздравявайки ги с първият малък котел :)

    Прегледах телеграм канала на Арестович и за 21 и 22.07 няма такова съобщение. А да се вярва на Инсайдер е хм..., не че и Арестович много казва истината, но той поне по-често говори в бъдеще време и с недомлъвки.

  21. Преди 1 час, scaner said:

    Хехе, не си ли забелязал поведението на руснаците при новини които ги цакат? Като по учебник, стадиите за приемане на неизбежното - отричане, депресия, приемане. Сега са на стадият отричане. Огледай се малко назад, типична картинка досега, от пропагадистите до върховете, а цялата останала сволоч им ръкопляска :). На такива не може да се вярва, освен ако си само с една гънка. Тогава е оправдано :) И тебе това ще те сполети като се ограничаваш само до такава помия.

    Поне от месец се говори за това контранастъпление, имаше и неуспешни опити, които в началото бяха обявявани за голямото контранастъпление. Така че докато няма нещо реално, е трудно да се вярва за това контранастъпление. И за 2000 пленени няма никакво доказателство, що да му вярваме на това?

  22. Преди 44 минути, sir said:

    Грешно сравнение според мен. Лисичанск е незащитим при така сложилата се ситуация. Съдейки по информационния поток, с едно 90% увереност мога да предположа, че от няколко дни насам тече изтегляне от Лисичанск. Именно по причината, че никой не иска повторение на Мариупол или повторение на събитията от 2014-2015 с обкръжаването на Иловайск и Дебалцево. Което за мен е похвално и показва промяна в мисленето в украинското командване. Иначе можеха и Золотое-Горское да ги държат още, но няма никакъв смисъл.

    Реалното състояние на украинския фронт ще се види в предстоящата атака по Бахмут. Ако той падне бързо, значи нещата не са наред.

    ВСУ и РФ съобщават за боеве край Лисичанск, но да допуснем, че украинската армия действително се изтегля от Лисичанск и е оставила войски колкото да осигурят изтеглянето. На мен лично ми се губи смисъла да се отстъпва Лисичанск, освен ако на новата отбранителна линия няма по-добри съоръжения и не пристигнат някакви подкрепления. Така че, бъдещето ще покаже.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...