Отиди на
Форум "Наука"

xaoc

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ xaoc

  1. Значи нещо гнило има около тази звезда. Първите звезди са били общо казано големи.Тя не е. Не мога да си представя как може да се формира малка звезда, че и с по-малка плътност от нашето слънце, и почти без тежки елементи в нея. Ако е наистина много стара, по-скоро трябва да е голяма, защото си няма тежки елементи. Значи или не е чак толкова стара и тогава съставът ѝ е нелогичен за младостта ѝ, или наистина е много стара и тогава размерът ѝ е нелогичен за старостта ѝ. *** Все пак, доста неща научих. сега поне имам налице теории. В началото на тази тема просто недоумявах.
  2. И все пак, толкова стара звезда не би ли трябвало отдавна да е изчерпала горивото си? Как така все още свети? Слънцето ни казват, ще живее 8? милиарда години, като накрая ще е червен гигант. А тази звезда хем е много по-стара, хем е по-краткоживеещо поколение, хем все още свети. Ето на тази част цикля аз.
  3. Здравейте, В едно научнопопулярно филмче гледах за една от най-старите, или най-старата звезда, която сме открили. В нашата галактика. Не помня точната възраст, но беше над 10 милиарда години. Примерно, второ поколение звезди след Големия взрив. Дотук добре. Обаче, от едно друго научнопопулярно филмче помня, че първите поколения звезди са били много големи, живели са кратко и бурно и са изгаряли водорода си за няколкостотин милиона години. Извинявайте, че се образовам най-вече с научнопопулярни филмчета:) Като свързах двете информации, се запитах - как така звезда, по-стара от 10 милиарда години, която се предполага да има живот по-малък от милиард години, все още ще има гориво да свети? Дори на нашето слънце му дават по-малко живот, струва ми се. От години се сещам понякога за тази моя дилема и все няма кого да питам. Някакви идеи от вас?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...