Отиди на
Форум "Наука"

Stefan Palikarov

Потребител
  • Брой отговори

    60
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Stefan Palikarov

  1. Преди 4 минути, scaner said:

    Ако искате да си говорим сериозно, запознайте се с цялата фактология, а не с някакви пропагандни материали. Няма смисъл иначе. Пуснете си първите изказвания на Путин, и ще ви светне. В пряк текст го казва човека, и дума не проронва за Донецк и Луганск тогава - само денацификация и демилитаризация на Украйна, независимо какво значат тези термини. А после като му се счупи количката, почва да изпуска въздуха и да намалява целите. Някой ги беше броил, над 15 различни цели бяха обявени :)

     

    Каква истина казвате? Истината, че има много подобни хора в България? Това не ги прави истински, а заблудени българи.

    Хайдутите са действали преди 200 години, тяхното русофилство не може да се прилага в сегашно време. Замислете се, защо след Освобождението Русия създава толкова много пречки пред България? Защото очаква русолакейство, не русофилство. И сегашното русофилство е под формата на лакейство - вместо да защитава националните ни интереси, човек се прекланя и е готов да прави услуги на чужда държава. Това е обширна тема и не е за тук, тук обсъждаме друго. Но трябва да се учи историята, и тогава има шанс нещата да си дойсат на мястото...

    В интерес на истината съм съгласен до някъде с Вас, но това не променя нещата с историята около Освобождението ни, а когато фактите говорят, дори боговете мълчат. 

    Под "денацификация" явно се подразбира недопускането на нацисти във властта, а не онова, което тълкуват русофобите. 

    Може и първоначалните цели на Русия да са били пълна демилитаризация на Украйна, но в крайна сметка, целите им се менят. 

    "Замислете се, защо след Освобождението Русия създава толкова много пречки пред България?"  - Русия си преследва своите геополитически амбиции. Същите пречки за ббединение на Българското землище са ни създавали и англичани, французи, германци и австро-унгарци. :)


     

  2. От Elena Banova :
    Преди няколко часа в Телеграм-канал командирът на донецкия спецбатальон "Восток" Александър Ходаковский (снимка първа) пусна впечатляващ текст, който се превърна в сензация... За самия Ходаковский видяното днес е било смайващо.
    Ходаковский и спецбатальонът "Восток" са на едно от най-тежките огневи места на фронта - в тъй наречения Андреевски плацдарм. Там бавно, но всекидневно се напредва в изтласкването на украинските и наемническите части.
    По обед, когато противостоящата украинска част е обърната в отстъпление, срещу спецбатальона "Восток", в отсрещната горичка остава неподвижен украински танк. Когато бойците от "Восток" се приготвят да стрелят срещу него, забелязват нещо странно - дулото на танка бавно започва да се вдига нагоре и заприличва на вдигната за помощ ръка... Никакъв изстрел, макар че люкът се въртял в различни посоки...
    Донбаските защитници започнали да приближават украинския танк. В това време дулото леко се разклащало, както било насочено право към небето - изглеждало като повикване. Донбасци приближили танка и се покатерили върху него. И какво било смайването им - люкът бил заварен! А отвътре викали хора. Донбасци разбили люка и извадили екипажа - затворен в заваре'ния танк като в консерва...
    Разказът на "танкистите": Украински военни заповядали на новобранците да влязат вътре, да напълнят танка със снаряди и... им затворили люка. Когато отрътре чули, че го заваряват, разбрали - оставят ги за живи мишени и ги принуждават да се бият докрай...
    Но екипажът измислил знак за помощ... И тя дошла - от бойците от спецбатальона "Восток".
    Снимката на танка със заваре'ния люк е на самия Ходаковски.  308373851_2832841223519258_5378222477754
     
    308102386_2832841253519255_3563803933849
    • Благодаря! 1
    • ХаХа 2
  3. Преди 4 минути, scaner said:

    Здравейте и от нас!

    Кои цели са постигнали руснаците? Целите им бяха - денацификация и демилитаризация на Украйна. Коя от тях е постигната? Нито една. Това че целите им бяха все по-окастряни в процеса на развитие на ситуацията, показва че началните цели са невъзможни за постигане, липсват способности за тяхното постигане. И последната заявена цел (от кумова срама) - освобождаване на Донбас - не е постигната. Така че не се заблуждавайте. 

    Първо целите на Русия не са денацификация и демилитаризация на цяла Украйна. Путин никога не е твърдял, че ще завземе цялата територия на Украйна. Русия иска денацификация на териториите населени с етническо руско малцинство, а това са Донецк, Луганск, Лисичанск и пр. Руснаците нямат интереси в териториите на Западна Украйна, тъй като там не живеят или живеят много малко руснаци

    Нали не го мислите сериозно? Защото в това няма смисъл - да се прекланяш пред не-българи, за да изглеждаш "истински българин"... Това говори за някакви проблеми със самочувствието.

    - Съвсем сериозно го мисля. Не виждам, какво странно има в това да кажем истината? - А тя е че повечето (не всички) български национални герои, революционери, хайдути и общественици от онова време са били върли русофили и поддръжници на руската идея за България. :)

    Не виждам, от кога стана лошо да си русофил? 

     

  4. Преди 1 минута, sir said:

    И малко слухове от фронта. ВСУ били превзели Дробишево (северозападно от Лиман) и поне частично Ямпол. Ако това е вярно, за руснаците в Лиман остава или да се евакуират в спешен порядък, или... :)

    Ако вярваме на украинската пропаганда, украинците вече са превзели цяла Русия и са стигнали чак до малък Диомед в Беринговия проток. :D

    • ХаХа 2
  5. Преди 2 минути, resavsky said:

    Поредния русофил който вярва в гения на Путин. Приятел пишеш пълни глупости..

    Русофилите са истинските българи. Руснаците постигнаха целите си в Източна Украйна. Кой каквото иска да си говори/пише, истината е че Украйна е бита карта. :)

    • ХаХа 2
  6. До нач. на ВСВ Югославия е сателит на Англия и Франция, след края на войната става за кратко сатеит на ССР, а после води самостоятелна геополитика и успешно се превръща в световен балансьор по време на Студената война межд ССС и Запада. 

    Грешката на Запада е, че обедини в една федерация няколко мразещи се от векове народа, като сръбския, хърватския, албанците и бошняците и бе въпрос на време да се разпадне и да избият наяве отдавна трупаните комплекси за малоценност. 

  7. Първо, нека напиша "Здравейте" на всички потребители във форума, които се интересуват от геополитика. 

    Моето скромно мнение по отношение на войната в Украйна е, че Русия вече е изпълнила (почти) своите стратегически цели в Донбас и е напълно безсмислено за Путин да превземе цялата територия на Украйна. Напук на бруталната антируска истерия, която е обхванала Запада в т. ч. и България - руснаците доказаха за сетен път, че умеят да балансират в геополитиката и знаят, как да постигнат целите си. Предполагам, че само бъдещето ще покаже, каква ще е съдбата на Украйна, а тя ще е евентуално разделяне по подобие на Корея; на Източна и Западна Украйна, като Източна ще остане с Русия, а Западна със САЩ/ЕС. :) 

    • ХаХа 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...