Отиди на
Форум "Наука"

Stefan Palikarov

Потребител
  • Брой отговори

    60
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Stefan Palikarov

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Stefan Palikarov's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • One Month Later Rare
  • Week One Done Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

39

Репутация

  1. В интерес на истината съм съгласен до някъде с Вас, но това не променя нещата с историята около Освобождението ни, а когато фактите говорят, дори боговете мълчат. Под "денацификация" явно се подразбира недопускането на нацисти във властта, а не онова, което тълкуват русофобите. Може и първоначалните цели на Русия да са били пълна демилитаризация на Украйна, но в крайна сметка, целите им се менят. "Замислете се, защо след Освобождението Русия създава толкова много пречки пред България?" - Русия си преследва своите геополитически амбиции. Същите пречки за ббединение на Българското землище са ни създавали и англичани, французи, германци и австро-унгарци.
  2. От Elena Banova : Преди няколко часа в Телеграм-канал командирът на донецкия спецбатальон "Восток" Александър Ходаковский (снимка първа) пусна впечатляващ текст, който се превърна в сензация... За самия Ходаковский видяното днес е било смайващо. Ходаковский и спецбатальонът "Восток" са на едно от най-тежките огневи места на фронта - в тъй наречения Андреевски плацдарм. Там бавно, но всекидневно се напредва в изтласкването на украинските и наемническите части. По обед, когато противостоящата украинска част е обърната в отстъпление, срещу спецбатальона "Восток", в отсрещната горичка остава неподвижен украински танк. Когато бойците от "Восток" се приготвят да стрелят срещу него, забелязват нещо странно - дулото на танка бавно започва да се вдига нагоре и заприличва на вдигната за помощ ръка... Никакъв изстрел, макар че люкът се въртял в различни посоки... Донбаските защитници започнали да приближават украинския танк. В това време дулото леко се разклащало, както било насочено право към небето - изглеждало като повикване. Донбасци приближили танка и се покатерили върху него. И какво било смайването им - люкът бил заварен! А отвътре викали хора. Донбасци разбили люка и извадили екипажа - затворен в заваре'ния танк като в консерва... Разказът на "танкистите": Украински военни заповядали на новобранците да влязат вътре, да напълнят танка със снаряди и... им затворили люка. Когато отрътре чули, че го заваряват, разбрали - оставят ги за живи мишени и ги принуждават да се бият докрай... Но екипажът измислил знак за помощ... И тя дошла - от бойците от спецбатальона "Восток". Снимката на танка със заваре'ния люк е на самия Ходаковски.
  3. Ако вярваме на украинската пропаганда, украинците вече са превзели цяла Русия и са стигнали чак до малък Диомед в Беринговия проток.
  4. Русофилите са истинските българи. Руснаците постигнаха целите си в Източна Украйна. Кой каквото иска да си говори/пише, истината е че Украйна е бита карта.
  5. До нач. на ВСВ Югославия е сателит на Англия и Франция, след края на войната става за кратко сатеит на ССР, а после води самостоятелна геополитика и успешно се превръща в световен балансьор по време на Студената война межд ССС и Запада. Грешката на Запада е, че обедини в една федерация няколко мразещи се от векове народа, като сръбския, хърватския, албанците и бошняците и бе въпрос на време да се разпадне и да избият наяве отдавна трупаните комплекси за малоценност.
  6. Първо, нека напиша "Здравейте" на всички потребители във форума, които се интересуват от геополитика. Моето скромно мнение по отношение на войната в Украйна е, че Русия вече е изпълнила (почти) своите стратегически цели в Донбас и е напълно безсмислено за Путин да превземе цялата територия на Украйна. Напук на бруталната антируска истерия, която е обхванала Запада в т. ч. и България - руснаците доказаха за сетен път, че умеят да балансират в геополитиката и знаят, как да постигнат целите си. Предполагам, че само бъдещето ще покаже, каква ще е съдбата на Украйна, а тя ще е евентуално разделяне по подобие на Корея; на Източна и Западна Украйна, като Източна ще остане с Русия, а Западна със САЩ/ЕС. :)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...