Отиди на
Форум "Наука"

World War Z

Потребител
  • Брой отговори

    25
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от World War Z

  1. Преди 41 минути, sir said:

    Забавно. А какво пречи на САЩ или на която и да било друга държава да обяви някакви неутрални води за "рискова зона" и да започне да пуца по когото му кефне? Фактически да си присвои едни територии.

    Да не се учудват борците за правда и обективност, ако в скоро време видим именно такива "инциденти", например с "Горшков". :)

    Не са го правили ли?

  2. Преди 1 час, nik1 said:

    Щом като е "реда на нещата" Русия да атакува американски летателни  средства в неутрални води, то защо да не в "реда на нещата" САЩ да атакуват съдове и летателни сртедства на Русия за да защитят своите летателни средства? А  Русия на кого ще оплаче? На арменския поп ли? (Те дори и Китай ще и кажат възпитано "оправяйте се, ваш проблем")

     

    Защото последно като гледах не видях руска техника да лети около Флорида и Калифорния?

  3. Преди 2 минути, isav said:

    А защо им е да разработват балистични ракети? Малко са им? Лоши са им? Защо?

    Танкове, бронирана техника, РСЗО, авиация - в кое Русия или Китай ги превъзхождат или поне заплашително се доближават до тях??

    Китай имали флот?! Ми те и в Ерефия имат! И? Как участва във войната срещу страна, която НЯМА флот? А защо така участва? O, hold my beer - корабите са леко стари концепции и нямат надеждна защита срещу разни нептуни...

    Суетенето на чайниците около проблема с Тайпе е показателно - искат, ама не им стиска! А не им стиска, щото гроздето е още високо, а пъдарят има здрав прът!

    Пъдар е добър термин, да.Пъдаря пази нещо, което е негово или му е подчинено.Трудно е обаче, когато бостана е далеч от къщата ти и е до на комшията нивата :)

  4. Преди 3 часа, isav said:

    ...

    Техологично в областта на оръжията Китай е на ниво 60-70-те, максимум 80-те години!

    Последните разработки на МБР на САЩ, които са активни и днес, са от 70-те години.С изключение на Поларис, които са на въоръжение от 90-та.Май не си дават много зор с новите технологии или пък нямат такова значение в случая?Понеже, както стана ясно вече, от тук нататък войните ще се решават или с МБР, или с масовка на дронове и БПЛА, в което САЩ далеч не са първи...

    • ХаХа 1
  5. Преди 2 часа, Skubi said:

     

    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ АКО Е ИСТИНА а НЕ путинофашистска дезинформация. ЗНАЧИ ПРЕДСТАВЕТЕ СИ. Ако тези НЕ обучени украинци са способни да държат Бахмут близо 6 месеца срещу вагнеровци и други орди на орки и на непрестанното обстрелване....Какъв мършав боклук са ония?   🤣😂🤣

    И това ли ти е извода от цялата история?

  6. On 13.02.2023 г. at 11:57, resavsky said:

    Вагнер екзекутираха собствен доброволец затова че си е позволил да се предаде в плен.Боже боже... 

    https://liveuamap.com/en/2023/13-february-russian-pmc-wagner-mercenaries-have-executed

    https://t.me/boris_rozhin/78131

    Та-даааа

    Ужас...

  7. On 13.02.2023 г. at 11:57, resavsky said:

    Вагнер екзекутираха собствен доброволец затова че си е позволил да се предаде в плен.Боже боже... 

    https://liveuamap.com/en/2023/13-february-russian-pmc-wagner-mercenaries-have-executed

    https://t.me/boris_rozhin/78131

    Та-даааа

    Ужас...

  8. Преди 2 часа, skorpion1980 said:

    Олаф Шолц е заявил, че Русия няма да диктува мира, както им се иска в Кремъл. Не го харесвам тоя на хартия социалдемократ с родословие и физиономия на националсоциалист, но в случая е напълно прав, колкото и на Втория, Капитанчето, Кимончо и сие да не им харесва. Шансът Русия да диктува мира е толкова, колкото е бил в Париж през 1856 и в Портсмут през 1905.

    И в Ялта 02.1945 ли?

    Между другото, намирам поста ти за абслолютно расистки по отношение на Шолц...Стегнете се и разбетете за какво всъщност се "борите"... Така да се каже - уточнете,утвърдете и легитимирайте ценностите си, щото иначе малко блудкаво идвате :) Приятелски съвет! 

  9. Преди 11 часа, Skubi said:

    Не германците, вермахта. Въоражени от САЩ. Както George Smith Patton предлагаше. 

    "Патън настоя, че германската армия скоро да бъде превъоръжена под американски надзор, което ще трябва да се използва за противодействие на влиянието на Съветите в Европа. Той многократно е заявявал публично,
    ЧЕ ВЪОРЪЖЕН КОНФЛИКТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДПРИЕМЕ И СРЕЩУ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ, КОЙТО ПРЕДСТАВЛЯВА СМЪРТОНАСНА ЗАПЛАХА ЗА ЕВРОПА И ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ."

    „Не се стремя конкретно да ги разбирам; Най-вече ме интересува колко олово или желязо ми трябва, за да ги довърша. Освен другите им изключително приятни качества, искам да кажа и че руснаците нямат абсолютно никакво уважение към човешкия живот. Всички те са курафии, варвари и заклети пияници..."

    "АМЕРИКА ТРЯБВА ДА ПРЕДОТВАРИ „ЧЕРВЕНАТА ЧУМА“ ДА ЗАЛЕЕ ЕВРОПА,"

    https://www.origo.hu/tudomany/20201111-135-eve-szuletett-george-s-patton-a-masodik-vilaghaboru-leghiresebb-amerikai-hadvezere.html

     

    Казваш, още тогава са искали да воюват с чуждо месо? Добре, че германците са били по-умни от украинците... 

    Иначе за "керемидките" около Артьомовск можете да питате директно командването на ВСУ дали са важни и защо бяха дадени толкова жертви за опазването им? 

    • ХаХа 1
  10. Преди 1 час, scaner said:

    Находящаяся под Бахмутом 30 бригада ВСУ не имеет боеприпасов, поэтому отступает при соприкосновении с россиянами, из-за чего трасса Бахмут-Славянск может быть потеряна в ближайшее время.

    Об этом написал экс-нардеп, военнослужащий 72 бригады Игорь Луценко в Фейсбуке со ссылкой на информацию от бойцов, воюющих на Бахмутском направлении.

    Они рассказали, что 30 бригада, которую им дали на усиление, «бросает оружие и убегает», как только видит противника.

    «Это не потому, что там плохие парни – у них там нечем стрелять. От слова "совсем". На стрелковое отделение в сутки выдают 1 цинк (цинковый ящик) патронов. Пулеметные ленты на 20 патронов, самих патронов нет. Это какой-то свирепый п…ц», - пишет Луценко.

    Поэтому, как считают бойцы, россияне могут перерезать, возможно уже сегодня, трассу Бахмут-Славянск (судя по всему речь идёт о боях к северу от Бахмута).

    При этом россияне вооружены только автоматами, не имеют брони и идут пешим порядком, но царит «полный хаос, пехота 30 бригады не получила БК, артподдержки нет».

    https://t.me/stranaua/89740

    Да търпят. Като дойдат Леопардите всичко ще е наред. Ще тичат след тях с лопатите и ще викат Крим - наш. 

  11. Преди 17 минути, Incorrectus said:

    Тилът им в момента е на 100-120 км. - складове, бази... Тези ракети могат да облитат планини и да удрят от обратната страна. Цялата окупирана от орките територия до азовското крайбрежие ще бъде застрашена. Това трябваше отдавна да се случи, да им се пресекат източниците и тогава нека заповядат танковете.

    Аз повече от още цивилни жертви в Донецк не виждам смисъл. Те им дават високоточно оръжие с голям обсег, нашите пукат по пазари и блокове. Тактическо КПД - 0%. Или има нещо което съм изпуснал от септември до сега? 

    • ХаХа 1
  12. Преди 27 минути, Capitainofmarine said:

    глава дипломатии Евросоюза Жозепа Боррел сказал, что Россия готова сражаться до победы, а также вспомнил предыдущие европейские попытки победить нашу страну — нашествие Гитлера и Наполеона.

    «Россия — большая страна, она привыкла бороться до конца, она привыкла почти проигрывать, а затем восстанавливать все. Она сделала это с Наполеоном, она сделала это с Гитлером. Было бы абсурдно думать, что Россия проиграла войну или что ее военные некомпетентны…

    Човек... говориш на хора, които преди няколко дни повярваха, че Русия купува Т-34 от други страни, за да ги  прати в Украйна. На хора, които спорят 10 страници кой какво бил направил 2014-та, като истината е проста - подтикнаха Украйна да влезе в НАТО за да ги пази от тези, които никога не са ги заплашвали. Втълпиха им, че е враг и го превърнаха в истински такъв. Оттук нататък кой, кога, как, какво направил е следствие... Жалка и наивна история

    • Харесва ми! 2
    • ХаХа 4
  13. Преди 5 минути, Warlord said:

    Тоест оповестил е действителни цифри/факти, а не официално одобрената за публикуване информация?

    "Официално одобрената" е много добър термин в случая.По същия повод ми изтриха коментара :)

    • ХаХа 2
  14. Интересно как всички русофили квичат, че Соледар е превзет, след като имаме безспорни доказателства, че не... като това. Украинско знаме, снимано от километри... 

    https://twitter.com/666_mancer/status/1614196416187883523?s=20&t=3UvqBRLNIJpOOxt7dsYA7g

    И да, Соледар "вече" няма значение, забравих... 

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...