Отиди на
Форум "Наука"

REAKTOR

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за REAKTOR

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

REAKTOR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • One Month Later Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

6

Репутация

  1. Ами да, локацията вече може да се очертае с голяма точност. Също на снимката, която си поръчал показва, че и през 64-та е имало разкопки, но това е ясно, понеже се работи там от 1961. За заличаването на разкопките направих рисърч и е възможно да са били видими или още непреместени до края на 80те. Тук на снимка от 88ма се вижда, че още не е направен паркингът пред административната сграда в близост: На снимки от 90те вече се вижда оформената бетонена площадка, а на най-подробни такива в Гугъл Ърт се има и детайли. Та предполагам до края на 80те е можело да се види още вилата. Ако имаш интерес от шпионските снимки мисля, че имаха много добри снимки от 84та или 82-ра.
  2. И аз си мислих така, но твърде добре съвпада. За мен няма съмнение, че това е обектът от схемата. За моста си прав, че единствения начин е като се флипне снимката и е възможно това да са стаи 12 до 15.
  3. Наложих тази схема без да се има предвид посоката за север и всичко взе че съвпадна. Някои стени са много видими. Наистина се оказва, че е объркан маркера за север, а всъщност той сочи право на запад. Ето двата слоя в оригинал, така че да може да си ги наложиш. За мен е безспорно, че това е обектът от схемата. Сега ще покалибрирам снимките от сайта и ще имаме съвсем точна локация на обекта (сега има отстояване от може би някой метър).
  4. Няма нужда да се занимаваш с гимп. http://roads-bg.eu/v2/index.html#pam=16/23.260/42.738/100000011000000000000000000000000 Тук има доста сателитни снимки и подобно може да променяшс opacity на слоя 1967 - Sofia. Според мен снимката с моста е правена от мястото на днескашните развалини, а на сателита се вижда правоъгълник, който е по-наюг, което не значи, че този правоъгълник не е някакви разкопки. Възможно е следващи години да са разкопали на мястото на днескашните развалини и там да са преместили всичко (плюс, че са снимали моста на околовръстното). Също чертежът на вилата не съвпада с обекта на сателитната снимка. Пробвах да го флипвам и пак има едни 15-20 градуса несъвпадане на северната посока. Идея е по данните за размерите на стаите да се сумира размерът на целия обект и да се сравни по този на сателита. Има и снимка на София от 20 юли 1976, на която още по-наюг има разкопаване. Най-добри резултати ще дадат снимките от АГКК или военните. Те имат подробни заснемания още от 50те.
  5. Мостът на снимката е на околовръстното. Тогава на мястото на сегашните тир паркинги е имало гора. Преди седмица снимах с дрон остатъците от обекта. Става дума за това място и отговаря на гледната точка от снимката, която постваш. По средата е имало коловоз. Та спрямо сателитните снимки от 65та, този обект е по-насевер и не се вижда на тях. Дали е възможно снимката с моста да е от 80те от когато е статията? Това със сигурност може да се види от самолетните снимки на военните или в агкк. Там имат доста по-подробно заснемане от повече дати. Тези снимки са американски шпионски, които може да се купят от техния онлайн каталог https://earthexplorer.usgs.gov/ И вече сканираните може да се свалят безплатно.
  6. Преди години имам спомен, че в района се виждаше на сателитна снимка основи на сграда подобна на мавзолея в Герена. Сега не мога да го намеря, но като локация беше в индустриалната зона на север от метродепото. Също от вчера се разрових по стари сателитни снимки. На такава от 67ма открих нещо, което отговаря на формата на вилата и на разстоянието до реката. 1965: вижда се околовръстното още в строеж и на снимката с моста, който предполагам към 61ва е бил жп моста на гара Обеля. Ето по-подробна снимка от 67-ма: При наложена нова снимка, мястото изглежда така: Със зелено съм маркирал мястото, на което сега има някакви антични руини, вероятно пренесени.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...