Отиди на
Форум "Наука"

Arwen

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Arwen

  1. Хора, забелязвате ли, че последно време супер много хора вярват в псевдонауката. Появяват се хора, които твърдят, че българите сме в основата на човешката цивилизация, че българи, траки и славяни са едно, че римлпните са българи, че гърците са българи, направо целия свят е български. Как имало някакво скрито, мистично познание, което е скрито от нас българите и само чрез него ние можем да се възродим като народ и само няколко човека разбираш ли го знаят. Те сега са новите будители. Пишат книги, ходят в училища, правят видеа, интервюта, "просвещават". И хората им вярват. Ако случайно ти защитаваш истинските факти, те ти се нахвърлят и ти казват, че мразиш българското. Като някаква секта са. Пиша темата защото видях темата за траките и според мен няма значение откъде се финансира. Според мен всички са свързани и са една голяма псевдонаука. По-важното е, че тези хора дебилизират населението, извинявам се за израза. Това ни пречи като народ. Най-притеснителното е, че съм срещала такива хора и в университета. Вярващи на всичко това. Според вас как може да се спре псевдонауката? Аз си мисля за няколко точки:

    1) Да се правят повече страници и подкасти в които да се канят истински историци и учени и да се говори за истинска наука. Както Българско рационално общество.

    2) Да се издава повече истинска наука. Като екипа на Българска история.

    3) Да се правят посещения на училища и да се изнасят уроци на учениците и да им се казва как да разпознават псевдоисторията.

    4) Да се провеждат публични дебати където да се оборват с факти и наука псевдоисториците. 

    Смятам, че трябва да се действа, защото псевдонаучните статии, подкасти, книги, постове стават все повече. Преди 2-3 години по-малко хора им вярваха и то предимно възрастни, но сега забелязвам, че дори ученици и студенти им вярват. Хора на 23-4 години вярват, че българите сме основали човечеството. :) Лудост. 

    • Харесва ми! 5
    • ХаХа 1
  2. Преди 1 минута, deaf said:

    След бомбардирането на Хирошима жителите на града веднага са излезли. Само половината от жителите умират и то най-вече от взривната вълна,а не от радиацията... Тъй като бомбата е взривена високо в небето и пасатите веднага отнасят радиацията далеч навътре в океана...

    Да но при ядрена война ще има стотици бомби и много по-мощни от Хирошима. Радиацията ще е много повече, а след това ще има ядрена зима.

    • Харесва ми! 2
  3. Преди 2 часа, Р. Теодосиев said:

    Има много добър сериал по книга, който дава някаква представа за подобно бъдеще:

    https://www.imdb.com/title/tt14688458/

     

    Да, точно за нещо такова си мисля където хората можем да живеем обединени някъде и организирани. Така ще имаме повече време да оцелеем от ако се спасяваме сами. Бункер е супер за по-кратки бедствия като природно бедствие или извънземна инвазия като във " Война на световете" с Том Круз ако се сещате. 😀 Но при радиация няма да може да се излиза няколко години. 

    Преди 1 час, makebulgar said:

    Видеото е много некоректно по отношение на евентуалните загуби на население от двете страни. Според видеото НАТО ще загуби към 10% население, а Русия 62%, което е нереално. Гъсто населените европейски и американски градове ще загубят много повече население от указаните общо 86 милиона загуби.

    Да и на мен ми се сториха странни тези числа. Жертвите ще са много, много повече и победител няма да има. Тази симулация е най-оптимистичния вариант. 

    Аз ако дойде трета световна ще избягам на някой остров в Тихия океан и ще пцелявам там докато не дойде радиацията. Поне ще си поживея сред красива природа. 🤣

  4. Нее, никъде няма да можем да се скрием за съжаление ако има ядрена война 😢 Вижте тази симулация: (може би ако изкопаем дълбоки дупки под земята и живеем там години наред докато се махне радиацията, но така може да загубим изцяло човешкото и да се изродим). 

     

  5. Потърсих и разгледах книгите на Димитър Попов и ми се струват страхотни. Поръчах си вече 'Приказна Древна Тракия" и нямам търпение да я започна. Ще потърся другите две които написахте в библиотеката защото ги има само за 60-70 лв.:( Много ви благодаря за изчерпателните коментари и споделените автори, ще знам какво да търся.

    • Харесва ми! 1
  6. Здравейте, може ли да споделите хубави книги за траките, които са научни? Търся нещо което е наистина добро, защото в интернет попадам на стотици книги и не знам кое си струва да се чете и кое е измислица. Не искам да чета книги писани от Спароток и изобщо книги които са писани от любители, а не от учени. Около мен всеки е полудял по подобни четива, но според мен не ми се струват много достоверни.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...