Отиди на
Форум "Наука"

Arwen

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Arwen

Последни посетители

594 прегледа на профила

Arwen's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • One Month Later Rare
  • Week One Done Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

10

Репутация

  1. Хора, забелязвате ли, че последно време супер много хора вярват в псевдонауката. Появяват се хора, които твърдят, че българите сме в основата на човешката цивилизация, че българи, траки и славяни са едно, че римлпните са българи, че гърците са българи, направо целия свят е български. Как имало някакво скрито, мистично познание, което е скрито от нас българите и само чрез него ние можем да се възродим като народ и само няколко човека разбираш ли го знаят. Те сега са новите будители. Пишат книги, ходят в училища, правят видеа, интервюта, "просвещават". И хората им вярват. Ако случайно ти защитаваш истинските факти, те ти се нахвърлят и ти казват, че мразиш българското. Като някаква секта са. Пиша темата защото видях темата за траките и според мен няма значение откъде се финансира. Според мен всички са свързани и са една голяма псевдонаука. По-важното е, че тези хора дебилизират населението, извинявам се за израза. Това ни пречи като народ. Най-притеснителното е, че съм срещала такива хора и в университета. Вярващи на всичко това. Според вас как може да се спре псевдонауката? Аз си мисля за няколко точки: 1) Да се правят повече страници и подкасти в които да се канят истински историци и учени и да се говори за истинска наука. Както Българско рационално общество. 2) Да се издава повече истинска наука. Като екипа на Българска история. 3) Да се правят посещения на училища и да се изнасят уроци на учениците и да им се казва как да разпознават псевдоисторията. 4) Да се провеждат публични дебати където да се оборват с факти и наука псевдоисториците. Смятам, че трябва да се действа, защото псевдонаучните статии, подкасти, книги, постове стават все повече. Преди 2-3 години по-малко хора им вярваха и то предимно възрастни, но сега забелязвам, че дори ученици и студенти им вярват. Хора на 23-4 години вярват, че българите сме основали човечеството. Лудост.
  2. Да но при ядрена война ще има стотици бомби и много по-мощни от Хирошима. Радиацията ще е много повече, а след това ще има ядрена зима.
  3. Земята е плоска и слънцето се върти над нея. Космос няма.
  4. Да, точно за нещо такова си мисля където хората можем да живеем обединени някъде и организирани. Така ще имаме повече време да оцелеем от ако се спасяваме сами. Бункер е супер за по-кратки бедствия като природно бедствие или извънземна инвазия като във " Война на световете" с Том Круз ако се сещате. Но при радиация няма да може да се излиза няколко години. Да и на мен ми се сториха странни тези числа. Жертвите ще са много, много повече и победител няма да има. Тази симулация е най-оптимистичния вариант. Аз ако дойде трета световна ще избягам на някой остров в Тихия океан и ще пцелявам там докато не дойде радиацията. Поне ще си поживея сред красива природа.
  5. Нее, никъде няма да можем да се скрием за съжаление ако има ядрена война Вижте тази симулация: (може би ако изкопаем дълбоки дупки под земята и живеем там години наред докато се махне радиацията, но така може да загубим изцяло човешкото и да се изродим).
  6. Потърсих и разгледах книгите на Димитър Попов и ми се струват страхотни. Поръчах си вече 'Приказна Древна Тракия" и нямам търпение да я започна. Ще потърся другите две които написахте в библиотеката защото ги има само за 60-70 лв.:( Много ви благодаря за изчерпателните коментари и споделените автори, ще знам какво да търся.
  7. Здравейте, може ли да споделите хубави книги за траките, които са научни? Търся нещо което е наистина добро, защото в интернет попадам на стотици книги и не знам кое си струва да се чете и кое е измислица. Не искам да чета книги писани от Спароток и изобщо книги които са писани от любители, а не от учени. Около мен всеки е полудял по подобни четива, но според мен не ми се струват много достоверни.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...