Отиди на
Форум "Наука"

starclonser

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за starclonser

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

starclonser's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • One Month Later Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

2

Репутация

  1. Има много теми, в които се разисква как би се развила страната ,ко се избегне Първата национална катастрофа, но никъде не мога да намеря някой да говори за избягването на Втората национална катастрофа посредством запазване на неутралитет в ПСВ. Как мислите, че би се развила България през годините ако не бяхме загубили Беломорска Тракия, долината на Струмица и Западните покрайнини?
  2. Как би се развила българската история ако синовете на Кубрат не бяха разделили българите, а да речем заедно тръгнат по пътя на Аспарух и създадат държана, най-вероятно с Баян за хан, между Стара планина на юг, Карпатите на север, Тимок на запад и Днепър на изток. Ако може някой да даде приблизителна численост на прабългарите ще съм му много благодарен, защото не намерих никаква информация освен предположение на Стефан Цанев, че Аспаруховите българи са били 150-300 хиляди.
  3. Тъй като не го споделих, когато зададох въпроса ето го и моето мнение: Съединението ще се състои по същото време и пак ще бъде подкрепено от Великобритания, защото според мен биха търсили силен балкански съюзник, имайки в предвид колко про-руска е Сърбия, и че източна и западна България поотделно са по-силни военно и може би икономически от Гърция. След обявяване на съединението Сърбия не би дръзнала да направи каквото и да е защото България би била 2 пъти по голяма от самата нея и от Ниш много по-бързо се стига до Белград. Балканските войни се съмнявам да се състоят поради нежеланието на Сърбия и Гърция да участват(сърбите няма как да се разширяват на юг, а гърците знаят, че няма как да стигнат до Солун преди българската армия), а пък се съмнявам ние сами да тръгнем да маршируваме срещу високата порта. Националното обединение ще се състои през ПВС. Във войната ще сме на страната на антантата, ЦС няма какво да ни обещаят освен цялото Поморавие, което е нищо на фона на цяла Егейска Македония и източна Тракия. В хода на войната българската армия не би трябвало да има проблем да стигне до Чаталджа, имайки впредвид по-голямото население, икономика и армия, и след въоражаване от страна на Англия и Франция през новопревзетите пристанища Солун и Кавала да спечели битката за Чаталджа и да влезе победоносно в Цариград. Самият гред няма да ни бъде даден но виждам всички османски територии на запад от линията Мидия-Родосто, с двата града, да станат Български, разбира се с изключение на новосъздадената Албания (от която бихме получили Мала преспа) и Косово и Новопазарския санджак, които биха отишли за Сърбия.
  4. Какво ако велите сили и Османската империя се съгласяват, че разделянето на източна и западна България е най-доброто решение по случай на източния въпрос. При този вариант, в който западната част получава Софийско, Видинско, Нишко, Пиринска и по-голямата част от Вардарска Македония, о източната част получава Пловдивско, Русенско, Сливенско Варненско, цялата Добруджа и Лозенград. Какво мислите би било бъдещето на тези Българии?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...