Отиди на
Форум "Наука"

teazy

Потребител
  • Брой отговори

    10
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ teazy

  1. Само незнам дали има тук дума, а и не разбирам от арабский .
  2. И все пак, не ми се иска да се отказвам. Разгледах доста сайтове за арабски език и калиграфия и в руската уикипедия видях тази арабска азбука . нали търсех ме буквата "h".
  3. И какво да правя сега с него? Да го откарам в исторический музей?
  4. Сигурна съм, че тази буква я няма преди и след датата. Докато разглеждах камъка, ми хрумна да очертая буквите с маркер - така те ще се виждат по-ясно и, може би, текстът ще се чете по-лесно.... А и има някои буквички, които са били унищожени от лопатата, докато камъкът е бил ваден. Жалко за което...
  5. А покажи как се пише тази буква за хиджра аз да проверя дали я има някаде .
  6. Малко почистих ме го, надявам ще се гледа по добре. Отзад няма надписи.
  7. Прочетох вкнигата на Христо Силянов "Освободителните борби на Македония"в която пише че в нашето село е било изцяло от помаци, имало и джамия и турска рота.
  8. Ето ви друга картинка дано по да се разбере нещо . А и на блиско не е имало джамия !! Само черква
  9. Ще упитам да направя по добра снимка. Може би ако зная история на този край където живея, ще по лесно намеря отговор на това откритие. А по точно 12км от Банско.
  10. Почиствах градината от камъни и намерих това. Може да е от някакво турско гробище. Питах стари хора в селото казват че не имало тук турско гробище. До нас има черква и тя доста стара. Някой може да ми каже какво е това?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...