Отиди на
Форум "Наука"

Anares

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Anares

Anares's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • One Month Later Rare
  • Week One Done Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Репутация

  1. Интересна тема. А можеше ли да се състои война само между България и Сърбия и при какви отстъпки спрямо другите съседи? На Румъния претенциите за мен са най-влудяващи. По какъв начин все пак бихме могли да ги държим неутрални докато се разправяме със Сърбия? С Османската империя, предполагам в сферата на фантастиката за периода, за армията (макар че никой няма да им отнеме славата), за елита и особено за Фердинанд, е да се договори (тайно?) връщане на Одрин, с триъгълник между Енос и Люлебургас примерно? Към Гърция отказваме се от претенции (уви, от Воден, Лерин, около Костур, Солун изобщо не го коментирам). След като нямаме териториални клаузи, нападайки ги сме агресори? Могло ли при такова положение те да не се сражават срещу нас заради сърбите, след като и така са удовлетворени? Натам се сещате какво имам предвид, да бием сърбите до Австро-Унгария и да диктуваме условията - зони - безспорна, спорна (щом не се изпълнява договорът) и Пирот. Моите идеи са съвсем дилетантски, но съм сигурен, че участниците тук биха могли да предложат нещо по тая линия, която е твърде различна от всичко или нищо.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...