Отиди на
Форум "Наука"

Alterin

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Alterin

  1. Здравейте. Преди няколко дни купих от един магазин от Стара Загора една Корела. Видях, че беше сама в клетката и стоеше умърлушена е единия край и тъй като имам вече една корела вкъщи от около година, реших да я взема за другарче. Стори ми се малко опърпана, но вкъщи видях, че направо е оплишевяла - има голо петно в основата на опашката и перчема и е опадал. Като поразтвори крила, сякаш и там не е много добро положението, но не мога да преценя. Също така клюна и е голям и по-широк от на старото папагалче и ноктите и са дълги и закривени. И освен това е едра (на мен ми се струва, че е дебела понеже и трудно пазеше равновесие върху пръчка) Явно е стояла само на затворено, понеже след като я пуснахме от клетката вечерта, не можа да вземе от първия път полета до гардероба (опита се да литне след старата ни корела) и падна на пода и си оплиташе ноктите в мокета. Оставихме я да се окопити върху вестник и да си почине и после я качих. Иначе новата птичка въпреки проблемите с клюна, ноктите и оперението, бързо се пооживи. Тръгна веднага след другото папагалче (ходеше след него където и да отиде) и вече дори сутрин успява да направи едно кръгче в стаята. Старото папгалче не я прие много добре, съскаше и като се приближи прекалено много, но все пак спят едно до друго, а и новото е упорито. Мисля си, че сигурно е и по-стара птицата, а от магазина трябва да са ме излъгали - казаха ми че е женска на година и нещо. Но клюна и големината ми говорят, че е на повече. Най-много ме притеснява оперението - дали може да се дължи на неправилно хранене само или нещо по-сериозно? Дали може да се оправи само с разнообразна храна и повече движение?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...