Отиди на
Форум "Наука"

vesit0o

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ vesit0o

  1. Здравейте отново.Този път имам и задачка, в смисал нещо не мога да я реша а бих искала да вися как става.Едва ли е нещо мн трудно но не мога да се сетя Метална тръба с дилжина 931m е ударена с чук по дължината и.На дръгия краи са чули два звъка с разлика във времето t=2,5s. Обяснете накакво се дължи явлението.Определето скоростта на звука в метала, ако скоростта на звъка във въздуха е 340m/s. Отговора е 3900m/s (ама как нз ??? )
  2. Здравйте!Нов съм и имам няколко въпроса, те естесвено са свързани с учебния ми материал по физика. Може ли взрива на една планета да бъде чута на дръга планета ? Защо звукът от летящ реактивен самолет се чува далеч зад самолета?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...