Отиди на
Форум "Наука"

notsure

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ notsure

  1. Ти изобщо чел ли си генетика? Това не ти е мат. анализ. В този случай, ако искаш да провериш нещо, направи опит! А иначе - ДА ИМА!
  2. notsure

    тегло

    Здравей! Понятието "тегло" във физиката се въвежда за да се опише силата с която тяло действа върху хоризонтална опора когато върху него действа сила на тежестта. G=m*g ;където G е сила на тежестта, m - маса на тялото, g - гравитационно ускорение. В този случай P=G ; P - тегло на тялото. Опората може да е друго тяло(както споменахме) и тогава то действа върху нея със сила на натиск, но може да е провесено на нишка и тогава теглото е сила на опън. Това действие може да се обобщи и за случаите когато тялото се намира под действие на каквото и да е ускорение. Например при изпълнения на фигури от висшия пилотаж. Тогава ускорението което изпитва тялото може да нарастне неколкократно - съответно и теглото. Но трябва да се помни, че теглото е действието на тялото върху опората. Т.е. ако тялото не действа върху опората си (никаква сила не го притиска към нея ) или ако няма опора върху която да действа, то тялото се намира в безтегловност. В случая на свободно падане върху тялото действа ускорение, но никой не го поддържа срещу това ускорение (няма опора) - няма и тегло. Нека да допуснем, че тялото се намира върху опора при нормални условия. Нека тялото и опората му започнат свободно падане. Тъй като на тялото и неговата опора действа едно и също ускорение, то те се движат във всеки момент с еднакви ускорения и съответно еднакви скорости. Следователно тялото не действа вече върху опората си и тя не изпитва повече неговото тегло. Надявам се да съм бил изчерпателен

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...