Отиди на
Форум "Наука"

edname4ta

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от edname4ta

  1. "Преклонена главица" пък се чудят как да орежат политическите му права с измислени "забрани" и "бариери". СТРАХ ги гони от този народ! Жалко, че е изоставен и от учените си. :mad:

    Къде сте умни глави - ръка да му подадете?

  2. При референдума проблемът е, че може да се отговаря само с ДА и НЕ - трудно може по този начин да се изработи закон.

    Да, но с пари от рушвети може да се финансира изборна кампания и да се купуват ромски гласове. По този начин ще спечелят най-корумпираните. Няма ли да е по-лесно делото да се рашева с явно надване - ако крадеца даде повече е невиден, ако обрания плати повече - е виновен, дори и друг да е крал. Важното е да се съберат парици за купуване на гласове! :sneaky2:

    Е не и по двете... "не може-то" е съвсем доста неверно - хиляди закони са приети с ДА и НЕ от хората в други страни по техни или не проекти, а пък при един интересен за мнозинството българи закон въобще не може да се купи мнозинство от цигани, защото те (!) ... са малцинство. :sneaky2::crazy_pilot:

  3. Не стига само право да избираш за да е свободен избора - ако други пишат "менюто", те предрешават избора – могат да изключват от менюто това, което ти искаш, а те не искат. И си е жива подигравка да ти викат „гласувайте!” при меню написано от ТЯХ. Защото за когото и да гласуваш, дори и с бяла бюлетина "избираш" тяхно момче. Хората не гласуват, защото не виждат своята алтернатива в „менюто”. Очевидно искат нещо друго, но него го няма в "менюто" и което е по-важното НЕ МОЖЕ да се появи там - ТУК е насилието – една комбинация от материално, политическо, полицейско и информационно насилие ПРЕЧИ на най-мислещата, всъщност най-трудно манипулируема част от избирателите да издигат в изборите това, което искат.

    Масовото негласуване в нашия случай съвсем не е свободен избор, то е наложено на недоволните от управлението, които искат нещо друго, но управляващите не позволяват да се издигне това друго – на това се прече с цялата икономическа, образователна, медийна, законодателна и пр. политика. Задръстват менюто със свои ментета и псевдо-алтернативи и търсещите истински неща не гласуват - добре дошло за другарите, куклите им печелят всички избори с „мнозинство от малцинството”. Така че контролът върху менюто отстранява недоволните - чрез лишаване от алтернатива.

    Решението е да се разбие контрола върху менюто – негласуващите да издигнат своята алтернатива. А не да се подобрава „опаковката” на ментетата – мислещите не се ловят на това и няма да гласуват. Ще гласуват заинтересованите 5-10% и лесно манипулируемите контингенти – малцинства, неграмотни, зависими, червени и сини бабички, шовинисти и пр. – 20-30%.

    Как да се разбие контрола върху менюто? Ами след като той е наложен с целенасочено насилие – т.е. икономически, психологически, информационен, юридически натиск, нужно е целенасочено усилие за преодоляването му. Чрез самоорганизиране и обединяване - нарича се гражданска мобилизация. Ресурсът е в огромния брой на хората – той трябва да се реализира в накаква подходяща ФОРМА - извън партиите... мрежа от автономни групи за масови демонстрациии и издигане независими кандидати в изборите, напр.

    А желаната от негласуващите АЛТЕРНАТИВА е реален контрол на гражданите върху държавното управление, какво друго? Във формите, които наистина ще го осигурят в нашите условия – т.е. ПРЯКА ГРАЖДАНСКА ВЛАСТ – чрез права на пряка демокрация. Какво друго при липсваща средна класа без ресурс да „играе” с представителните инструменти. Точно затова САМО промени в последните – ето в избирателните формули, напр. не променят НИЩО – това си е пореден блъф на другарите. Мажоритарни, преференциални, да, НО + ПРАВО НА ОТЗОВАВАНЕ, ПРЯК ИЗБОР НА ПРАВООХРАНИТЕЛНИ ОРГАНИ /прокурори, съдии, шерифи/, ПРАВО ДА СВИКВАМЕ РЕФЕРЕНДУМИ по техни и наши проекти, достъп в публичните медии, първични избори и т.п.

    Това ще даде реална власт на гражданите, ЗА ТОВА биха отишли да гласуват. Не за фалшиви спасители, не за псевдо-решения, фризирани както щете. Ето вариант, открит за подобрения http://edname4ta.dir.bg

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...