Отиди на
Форум "Наука"

MisterGo

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ MisterGo

  1. Приветствие на Президента на Международния Олимпийски Комитет, г-н Жак Рох, към 1st World Mind Sports Games От името на Олимпийския комитет, бих искал да предам най-добри пожелания към участниците на Първите Световни Интелектуални Игри в Пекин от 3 до 18 октомври 2008. Непосредствено след летните Олимпийски игри, китайската столица събира за първи път най-добрите състезатели на пет интелектуални игри: бридж, шахмат, Го, шашки и китайски шах – всичките тези игри много популярни в Китай. Аз съм убеден, че това първо издание, организирано от International Mind Sports Association (IMSA) ше допринесе за развитието на тези интелектуални игри по света. Аз желая всички успехи на организаторите на Първите Световни Интелектуални Игри! Сполука за всички участници! Приветствие от г-н Лю Пън, министър на спорта в Китай През октомври 2008, 1st World Mind Sports Games ще се състоят в Пекин. Това ще бъде ново важно спортно международно събитие, което ще последва лятната олимпиада и параолимпийските игри и ще поддържа интереса на любителите на умствените спортове от всички страни. От името на Министерство на спорта на Китай и Китайския олимпийски комитет, бих искал най-топло да поздравя с добре дошли всички състезатели и треньори. В сравнение с физическите спортове, умствените спортове предполагат ментална активност. В продължение на дългата история, умствените спортове, по уникален начин са допринесли за развитието на спорта и човешката цивилизация като цяло. 1st World Mind Sports Games за първи път включва пет умствени спорта: бридж, шахмат, Го, шашки, сянци (китайски шах). Това е голяма творческа среща и развите на спорта и действително ще обогати мъдростта на човешката цивилизация като цяло. Аз вярвам, че с успеха на 1st World Mind Sports Games, умствените спортове, важен компонент на физическата култура ще останат още по-популярни сред обществеността и ще обогатят спорта като цяло. Аз желая на всички участници огромен успех в съревнованията!
  2. Днес научих, че освен по Шахмат, Спортен бридж и Го - България ще бъде представена на Интелектуалната Олимпиада в Пекин с един състезател по Шашки.
  3. Отборите от Китай, Тайван, Япония, Корея по Го - са представени от професионаристи 9 дан. Моята прогноза е: 1. Корея 2. Китай 3. Япония 4. Тайван Всъщност и Китай има шансове за първо място, защото ще представи най-доброто, което има. Русия и САЩ ще си оспорват правото на най-добре представил се след тях отбор по Го. "Традиционните съперници" на България по Го са инките от Перу, ацтеките от Мексико...
  4. Прессъобщение от Организационен комитет по Интелектуални Спортове: На 25 септември от 11 ч. в Пресклуб "България" Национален стадион „Васил Левски" ще се състои Обща пресконференция на: Българската федерации по Шахмат Асоциация по Го и Федерация по Спортен Бридж - резюме във връзка с участието на отбори по Шахмат, Бридж и Го На Първите Световни/Олимпийски Игри по Интелектуални Спортове в Пекин, Китай от 3-18. октомври 2008 Олимпийската идея има ново лице - след летните Олимпийски игри и Параолимпиадата, Пекин е домакин и на Първите Световни/Олимпийски Игри по Интелектуални Спортове. Включени са пет спорта – Шахмат, Бридж, Го, Шашки и Китайски шах. 1. Представяне на събитието като организатори, послание, церемонии по откриване и закриване, програма и медийно отразяване. Девизът на Олимпиадата е „Цивилизациите имат различен произход, мъдростта няма граници." Официалната церемония по откриването на е на 3 октомври, очакват се 2500 спортисти и 600 официални гости от 150 страни. 2. Представяне на българските отбори от: Федерацията по Шахмат – изпращат Веселин Топалов и Антоанета Стефанова Федерацията по Спортен Бридж – изпращат 17 души, включително и юношески отбор Асоциация по Го – изпращат 7 души отбор 3. Подкрепа от представители на: Китайско Посолство Столична Община Институт „Конфуций" - София 4. Лица за контакти от Организационен Комитет: г-жа Евелина Керчева от Движение за хармонично развитие на човека BMST тел. 0887 821605, email: evelina55@gmail.com, г-н Йони Лазаров, председател на Българска Го Асоциация тел. 0885 733 038, email: ioni.lazarov@gmail.com 5. Приложение. В помощ на медиите Линк - В помощ на медиите / Press_WMSG_MediaHelp: http://docs.google.com/View?docid=dgdf8zs6_35gjbcmjhk Линк - Пресъсобщение / Press_WMSG_PressConf: http://docs.google.com/View?docid=dgdf8zs6_36gb4j54hs
  5. Твърдението ми не е теорема да се доказва, уви за разлика от математиката. Но дори и в математиката има проблеми с доказателствата, затова има различни математически светове. По-скоро това, което казвам има привкус на (древната) индийска математика, където нещата се доказват с "Виж!" Чомски е учен, но пък например Джордж Оруел е писател - в много отношения "последният велик британец".
  6. Защото е направил съвършена манипулаторска система, която най-добре се обслужва от посредствени хора Нямам намерение да се разпростирам мн мн върху темата - който разбрал, разбрал. По добре да се говори за наука.
  7. Това е убийствено иронична статия на академик Арнолд, но за жалост вярно показва тенденциите на израждане на науката, респективно света. Във антиутопичния филм "Власт на идиотите", който се развива около 2500 година е показано с какво се занимава науката - измисляне на средства срещу косопад и други "общозначими проблеми". На Запада не му трябват умни хора - ако му трябват предпочита да си ги купи, за да може да ги контролира. Как става този контрол е описано в книгите на Ноам Чомски.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...