Отиди на
Форум "Наука"

jujonn

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ jujonn

  1. Леле, милото коте. :( Аз пак да се изкажа - зависи какви са гранулите.
  2. С гранулите се е получило така, защото кучето не е свикнало. С всяко е така - ако е свикнало на натурална храна и премине на гранули - ще му се разстрои стомаха, и обратното - пак ще е така. То се сменя постепенно. Иначе - ако готвиш специално - това е супер, аз имах предвид, че не е хубаво да се дават ОСТАТЪЦИТЕ от масата, както повечето хора правят... Иначе - кучетата специално, нямат нужда от разнообразно хранене, стига да получават всичко необходимо за здравето им. Едит: моето куче не пие много вода след гранулите. Даже понякога въобще след хранене не пие. Пие си, когато е жаден просто.
  3. Предполагам не трябва да правя реклама на форума, но ако влезеш, ще видиш, че има доста информация, а и форума си е голям. Както и да е. Това за шунката беше, защото съдържа много сол, а след това като се нагълта с много вода, заради солта и се раздува стомаха... а не заради самата шунка.
  4. Точен източник на информация трудно мога да дам. Това е което съм изчела и запомнила... най-вече от един форум за животни. А ако има нещо грешно - казвай, че да знам, ако съм сгрешила
  5. Тъй като гледам.. половината си нямате представа за здравословно хранене на кучетата и котки :post-20645-1121105496: 1. Хлябът - какво толкова полезно намират всички в хляба, че да се хранят животните с него? То може да го изяжда веднага и на повечето да им е вкусен, но това не означава, че за тях е полезен. 2.Млякото (прясното) - също изключително вредно... кучетата и котките не разграждат лактозата (освен, когато са бебета). Това може да предизвика диария. При тях липсва ензимът за разграждане на лактозата, което може да доведе и до стомашно-чревни проблеми. Нищо, че котките го харесват. 3.Салами, шунка и т.н. - Освен, че съдържат много мазнини, имат и много сол, което предизвиква стомашни болки, може да доведе и до панкреатит. :!!!: Освен това, кучетата, които поглъщат много сол, след това пият много вода, което раздува стомаха. Напълва се с газове и може да се превърти, което води до смърт. 4.Кости (май не прочетох някой, който храни с тях, но да кажа) - отново вредни. А и не само - опасни са. Могат да предизвикат перфориране на червата, могат да заседнат в гърлото, а и освен това се смилат до калциев и магнезиев фосфат - т.е. пясък. Едва ли някой храни кучето си с това. 5.Кучешки и котешки консерви (нисък клас) - вредни, вредни вредни. Съдържат страшно много консерванти. Парченцата "месо" всъщност са смлени крака, човки и други глупости. В някои случаи - соя. 6.Подправки - такива несъмнено има в храната, която остава от масата и после я давате на кучетата и котките. Водят до диария, повръщане понякога. Освен това съдържащите се в тях феноли са крайно токсични за черния дроб. И още има, разбира се. Най-добрите начини за хранене,са ЗДРАВОСЛОВНО натурално хранене, което да не включва гореизброените неща или качествени гранули, но не от рода на Педигри, Фрискас, Дарлинг и т.н. :!!!: Съдържат оцветители, овкусители, консерванти, соя и подобни глупости. Едни от добрите гранули са Роял Канин, Юкануба, Пюрина, Нутрам, Нутра Нъгетс, Нутра Голд, Чикопи и т.н. да не изброявам. Но те са скъпи, защото са качествени. Храня кучето си с Роял Канин Медиум Джуинър, 8.50 килото е, но е една от най-добрите храни и знам, че кучето ми яде качествена храна. В момента всъщност е на Роял Канин Хипоалердженик - 42 лв за 2 кг, но тя си е лечебна. Освен това - крайно вредно е да се смесват гранули и натурална храна, тъй като кучетата използват различни стомашни сокове, за да ги смелят и ако изведнъж смените храната, кучето започва да има диария, така че смяната се прави бавно и постепенно, за да свикне кучето. Съжалявам, ако съм досадна, но ми писна хората да си хранят животните с каквото им падне, все едно няма значение какво ядат, нали тъпчат нещо.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...