Отиди на
Форум "Наука"

Groznii

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Groznii

  1. Groznii

    Цитати за България

    Здравейте , ще помоля за малко помощ - трябва ми едно сериозно количество от около 120 цитати свързани с България и с нейната история . Също цитатите може да са от литературни творби . Трябват ми за да вмъкна цитати в българския мод на Medieval II: Total War . Така че ако ви се струва някой подходящ за тая цел , казвайте . Предварително Ви благодаря и модераторите да ме извинят ако съм сгрешил подфорума за пускане на темата . Ето впрочем няколко за да предобиите за какво иде реч : "Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация" Шарл дьо Гол - президент на Франция , Париж 1962 година "Аз съм се учил да превземам, а не да предавам крепости" — капитан Узунов, в отговор на ултиматума на сръбския генерал Лешанин да предаде Видинската крепост през Сръбско-българската война (1885) „Нищо друго не им идеше така отръки, както да се прицелват, и нищо не можеше да издържи напора на стрелите им.“ — Йоан Камениат (края на IX век - началото на X век), за славяните "Няма по-страшна крепост от човека, когато брани земята, върху която се е родил и която го храни " - Иван Богданов – “Хан Крум" „Това е народ, който преди тебе имаше всичко, което е пожелавал; народ, у който този е придобивал титли, който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля, у който бойното поле прославя рода, защото у тях се смята без колебание за по-благороден оня, чието оръжие е било повече окървено в сражение.“ — Епископ Енодий (474-521), за прабългарите „Като стар кавалерист с особен интерес следях действията на българската конна дивизия и винаги бях във възторг от нейните смели действия. Мога да ви уверя, че досега се беше наложило убеждението, че атака на конница срещу пехота е невъзможна, което Вие опровергахте.“ — фелдмаршал Макензен, писмо до генерал Колев, Първа световна война (1915 - 1918)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...