Отиди на
Форум "Наука"

iskra

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ iskra

  1. Istorik, Galahad, Много благодаря за споделените мнения! Бяха много полезни за мен.
  2. Galahad, Благодаря! Според теб думата "формален" в този случай къде трябва да я причисля: към Граматически, Исторически, Систематически или Телелогически. Тогава може би да ми стане малко по-ясно как точно да я разтълкувам и дали може някъде да се позовем защо я тълкуваме по този начин, аз поне не намирам на какво към момента и затова разчитам на вашата помощ. Още веднъж благодаря предварително!
  3. Istorik, Много благодаря! Отговорът ти наистина е много изчерпателен. Бих искала за всеки случай да уточня контекста на "формален документ", за да стане по ясно точно как да се тълкува. "Формален документ" срещам напоследък в международните стандарти, така наречените ISO стандарти, където се казва: "трябва да се създаде формална политика" или "формална процедура" за ..... Ще съм ти много благодарна, ако може да го разнищим този казус, тъй като погледнато от страната на този който трябва да създаде документа, той може да каже, че го тълкува като създаване на документ, за да отбие номера, а погледнато от страна на проверяващия, може да изисква определена форма. И в единия и в другия случай и двамата изглеждат прави:-)
  4. Здравейте, Имам нужда от мнение как да тълкувам думата "формален" в словосъчетание като "формална политика" или "формален документ". Това което намерих в интернет за определение в тълковен речник е следното: формален формална, формално, мн. формални, прил. 1. Който се отнася до външния вид, до формата на нещо. Формален облик. 2. Който се отнася до граматическа форма. Формално изменение. 3. Който става привидно; неистински, мним. Формално съжаление. Формално извинение. 4. Който е повърхностен, незадълбочен. Формално отношение. Формален поглед върху нещата. 5. Който е според определен ред, модел, образец. Формално отлагане на делото. Формално заявление. 6. Който се отнася към формализъм (във 2 знач. ). Формална логика. ? нареч. формално. т.е. в единия случай "формалният документ" може да има определена форма на външния вид, а в другия случай да бъде повърхностен, или на обикновен език: "да отбие номера, без да върши работа" кое ли от двете са имали предвид?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...