Отиди на
Форум "Наука"

guendalin

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ guendalin

  1. http://bfagg.narod.ru/index.html Корените на този спорт са в древна Гърция и концепцията за естественото и хармонично движението на тяло вдъхновява развитието на естетическата гимнастика.С естетична групова гимнастика са се занимавали жените във Финландия и Естония още през 50-те години. Тогава е проведено и първото състезание. Своята популярност и в други страни по света този спорт набира през последното десетилетие. Първото международно състезание се провежда през 1996 г. в Хелзинки, Финландия. Естетическата групова гимнастика е спорт за жени, благодарение на който Вие можете да придобиете красота и грация. Тя е съчетала в себе си красотата на танца, гимнастическите и акробатични упражнения. Движенията трябва да преливат едно в друго, да имат амплитуда и разнообразие в динамиката. Композицията се изпълнява групово от 6 до 10 гимнастички под звуците на свободно подбрана музика, която може да е с текст и глас, за време от 2.12 до 2.45 минути, без помоща на допълнителни уреди. Гимнастичките трябва да са по-големи от 16 години. Правилата регламентират изпълнението на различни елементи с различна сложност. Композицията се оцениява от съдии в 3 бригади: Бригада А1 оценява техническата сложност на съчетанието, т.е. количеството и сложността на изпълнените елементи. Бригада А2 оценява артистичната стойност на съчетанието, т.е. музикалност, артистичност, експрессивност, плавност при перехода между музикалните части на композициията, съгласуваност на движенията с музиката и др. Бригада В оценява техниката на изпълнение на елементите, като отделя особено внимание на синхроността. Композицията трябва да съдържа следните групи елементи: 1. разнообразни движения на тяло, като вълни, махове, движения на ръце, кръка, тяло изолирани или в комбинации; 2. равновесия, пируети изпълнени изолирано или в комбинации; 3. скокове изпълнени изолирано или в комбинации; Всички елементи трябва да се изпълняват в различни ракурси, посоки, предвижването по килима трябва да бъде колкото е възможно по-разнообразно. Допускат се и се бонифицират различни варианти на поддръжки и взаимодействие между гимнастичките. Като цяло композицията трябва да изглежда като единство на музика, хореография, образ и гимнастическо майсторство, подсилено с ефектни спортни екипи и грим. Предимството на този спорт е: - Възможността на голям брой занимаващи се да достигнат високи спортни резултати с облекчен спортно-тренировъчен процес и натоварване. - Състезателната програма на спорта е олекотена и включва само едно съчетание. - В ЕГГ с успех могат да се включат занимавали се с друг вид гимнастика състезателки. - ЕГГ може да съхрани вашето нормално тегло, лека походка, стройна фигура, добра работоспособност и настроение т.е. да не загубвате вашето обаяние, женственост и красота.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...