Отиди на
Форум "Наука"

berovsky

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за berovsky

berovsky's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. berovsky

    Теми : философи

    Здравейте! Дадоха ми следните теми за философско есе : 1. Всеки човек проявява интерес към самия себе си волно или неволно, назевисимо дали уважава себе си или не, по простата причина, че всеки човек е субект, герой на личния си, непрехвърлим живот. 2. Строго погледнато единственото, което му се случва на човек е, че живее. Всичко останало се съдържа в живота му. 3. Да живееш е и необходимостта да тълкуваш живота си. 4. Светът не ни е даден, не е тук просто така. Той е плод на нашите убеждения. 5. Човекът непрестанно твори свят, създава хоризонт. 6. Цели поколения се самофалшифицират, т.е., обличат се в художествени стилове, в учения, в политически движения, но те не са искрени и просто запълват липсата на истински убеждения. 7. Човешкото битие не търпи празнота. 8. Важното е човекът да мисли винаги това, което действително мисли. Проблемът ми идва оттам, че трябва да разгледам тази тема, която си избера през възгледите на някой от следните философи : Камю, Сартр, Кант, Платон, Паскал, Ницше, Марк Аврелий. А не знам кое заглавие към кой от тях може да се съпостави, тъй като не познавам идеите им. Ще ви бъда много благодарен, ако някой от вас успее да съотнесе философите към темите.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...