Отиди на
Форум "Наука"

miau

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ miau

  1. Прегледах програмите, но нито една не прави това, което аз искам.В тези програми се показва къде са се намирали планетите, слънцето и луната, а звездите не са се мръднали и на милиметър, само е отчетено прцесионното движение на земната ос. Аз търся програма,ако има такава де, която да покаже каква фигура би представлявало съзвездието Голяма мечка например, преди 5000 години или след 5000 години, защото ако сега наподобява на "черпак", то след време(а и преди време) е наподобявало нещо друго. Ако сега Голямата мечка изглежда така: След 5000 години да кажем ще изглжда така: защото звездите са се преместили. Ако някой знае за подобна програма да помага.
  2. Здравейте!!!! Търся програма, ако има такава изобщо,която може да отчита движението на видимите звезди, за да покаже как е изглеждало небето например 5000 години преди новата ера или за която и да е година. Имам Starry Night Pro, но там не открих такава функция. Има за движенито на планетите и за това как са били подредени преди хиляда или повече години, за слънчевите и лунните затъмнениея през историята, но няма за "връщане времете назад", за да се види как е изглеждало звездното небе в зората на човешките цивилизации. Ако някой знае за подобен софтуер нека да помога. Ще съм благодарен на всеки. :wink:

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...