Отиди на
Форум "Наука"

Evolution

Потребител
  • Брой отговори

    13
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Evolution

  1. Честно казано не помня да има такова нещо в постовете ми, но и не ми се връща да чета! Само един коментар - сто процента е сигурно, че мишеловът не лови мишките във въздуха, но за мене това не го прави по-малко хищен, и не мисли, че се заяждам!
  2. А така решават в Щатите въпроса с проблемните птици (при тях пък гълъби!), доколкото знам същото се прави и във Венеция, но тук едва ли ще ги стигнем скоро! Холивудските гълъби минават на противозачатъчни!
  3. Изкуших се да копирам нещо от форума на Птиците в България: http://birdsinbulgaria.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=939 Искам да попитам аз, ТОВА НОРМАЛНО ЛИ ВИ СЕ ВИЖДА, да се знае, че заради МИШКИТЕ, ВНЕСЕНИ ОТВЪН, ще ИЗЧЕЗНАТ албатросите, а вероятно и още видове, и да не се вземат никакви мерки, защото ЛИПСВА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!!! Да, явно и там е противозаконно да излезеш и да наръсиш отрова за мишки по целия остров и да, сигурно ако го направиш ще избиеш и какви ли още не други животни! При това става въпрос доказано за мишки, внесени отвън!!!!!!!!!! (не коментираме, дали са вредни, и аз твърдя, че вредни животни по принцип няма!) И така, въпросът ми е към Lion Queen, ще спиш ли спокойно и с чиста съвест, като знаеш, че мишките ще унищожат този вид албатрос, обаче пък ЗАКОНА Е СПАЗЕН, щото за тебе това е най-важното, нали!?!??? п.п. Международният съюз за защита на природата (IUCN) различава 21 вида албатроси като 19 от тях са застрашени от изчезване. (Уикипедия)
  4. http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi 500 млн души ще тръгнат към България? Дали? Темата е малко комична!
  5. Споко, де! Какво толкова се ядосваш заради няколко клипчета! (уточнявам, че тези не са снимани от мен, а и не вярвам да са снимани на Дунава). И не разбрах каква толкова глупост казах! Защото и ти потвърждаваш, че в сравнение с гугутката, гларуса е по-приспособим! За това, че може клипчетата да са нагласени и гълъбите нарочно да са ударени предварително - да, права си, ВЪЗМОЖНО Е, и аз си го помислих! Ще видим какви клипчета ще ни покаже eMGeto! Ама ти защо така упорито отричаш, че АКО някой вид, бил той и местен (гларуси, плъхове, каквото щеш) се размножава БЕЗКОНТРОЛНО, по каквато и да е причина (ясно е, че обикновено причината е човешкото въздействие), той рано или късно се превръща във "вредител", чисто и просто се нарушава баланса, което до нищо добро не може да доведе! Не искам да споря, защото и не претендирам за компетентност по всички въпроси, ама само ми кажи като си решим някой ден проблема със сметищата и ги рекултивираме (дай боже!) и като според тебе основната храна на гларусите е trash, ми че те ще вземат да измрат от глад!!! Да няма после призиви "Хора, МОЛЯ ВИ, хвърляйте повече боклук, че ще изчезне популацията от гларуси!!! " За това вече няма да се обидя, ако кажеш, че са глупости, ама и аз се ядосах! Стига толкова!
  6. Ами из нета такива клипчета колкото искаш, само време да има човек да се рови! И на този май това ще му се случи Не виждам някой да твърди между другото, че гларусите гълтат възрастните гугутки ЦЕЛИ, а и май поначало ставаше дума, че унищожават малките, да не говорим пък за яйцата! п.п. Не искам да се разбира погрешно, че съм ЗА изтребването им с пушки, само казвам, че ако действително са се размножили повече от нормалното, не е изключено да създават и такива проблеми! В борбата за оцеляване по-силния побеждава, между гугутка и гларус (нищо че не е пеликан!) е очевидно кой е по-силния!
  7. Много категорично твърдение! Едва ли може да се докаже по някакъв начин си мисля! А такова нещо виждали ли сте? Явно няма невъзможни неща! от тук! П.П. А може да видите и това, направо паднах! Пеликан гълта жив гълъб
  8. Ясно защо! Те само по кварталите ги били сложили: Повече
  9. Мисля, че идеята е много добра! Само дето от няколко дни откакто го прочетох, така и нито една такава голяма зелена кутия не видях! Ако си виждал някъде из центъра (на София) пиши, мисля че ще се възползвам!!
  10. Ами хоби ми е, какво да кажа! Ами освен пак да я цитирам: А за твоите роднини съжалявам, ама освен да им препоръчаш като са алергични да не си гледат котка, знам ли! Иначе не е лошо да се отвори една тема за причините за бума на алергии в последните години, мисля че ще е интересно!
  11. Anahronia, доколкото разбирам от линка, който си дала тук, си съвсем наясно какъв е механизма гласа на природозащитниците да се чуе в парламента и да участват активно в измислянето на законите! Само не ми е ясно защо стигаш само до призоваване на другите да се включат, а ти самата смяташ, че твойта роля се изчерпва с писания по форуми и със "вайкане" че виждаш ли, то ние си пишем, ама от нас нищо не зависи! Ако не греша, брат ти е един от членовете на Националния съвет на въпросната партия (ако греша, извинявай!!!). Ами дано ако един ден влязат в Парламента да имат малко по-разкрепостено мислене, все пак са млади хора! А иначе по темата, която все пак е "за и против отглеждането на птици в клетки", което аз го разбирам птици въобще, независимо от кой вид, искам само да обърна внимание, че според някакво безумно изменение на закона за етажната собственост май беше, в момента единствените домашни любимци, които можеш да отглеждаш БЕЗ ДА ИСКАШ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ СЪСЕДИТЕ, са такива затворени в клетки и аквариуми!!! С други думи, ако искам да спазя този закон и да имам някаква живинка вкъщи или детето ми да има домашен любимец, за който да се грижи и това да го научи на някакви отговорности (защото вярвам, че това действа възпитателно!), да аз съм ЗА отглеждането на птици в клетки!
  12. Здравейте! Искам да кажа, че темата наистина е сериозна и затова си направих труда да я изчета цялата преди да пиша. Но ето този пост ме накара да се включа: Първо, в него има неща, които не са съвсем така. ЗАКОНЪТ и в България, както и в други държави, НЕ ЗАБРАНЯВА отглеждането и търговията с птици от съответните защитени видове - това, което се забранява, е "притежаване, отглеждане, пренасяне, превозване, изнасяне зад граница, търговия и предлагане за продажба или размяна на взети от природата екземпляри". Доколкото разбирам, тук има хора, които искат да внесат размножени на затворено такива видове с цел те да бъдат съответно съвсем легално размножавани и у нас и не виждам защо някой трябва да има проблем с това. Да не говорим, че дори и от горната забрана си има ред изключения, за които се издават съответните разрешителни от съответните органи, и оттам нататък както някъде се казваше само който не е поискал, не си е извадил! (изфалшифицирал съответно, ако прецени че му е по евтино!) И второ, приемам като лична обида обобщаването, че виждаш ли, ние, БЪЛГАРИТЕ, всичките искаме да минем евтино и затова сме на това дередже, а авторката (пропуснала е да спомене като каква се самоопределя) е единствения радетел тука за защитаване на нашта българска природа (очевидно обаче не нейна!?!?)!!! Ами като толкова иска да живее в някоя от ония държави, дето преди 50 години са минали по тоя път, отдавна никой никого не спира да емигрира, а пък ние българите ще трябва да го извървим тоя път, няма как, видя се че не могат да се прескочат 50 години на развитие и да озовеме направо в "светлото бъдеще"! Извинявам се, че малко се отклоних от темата, дано все пак от тази дискусия има някаква полза наистина!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...