Отиди на
Форум "Наука"

Isperih

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Isperih

  1. За теб Македония и Западна България може да са георафски понятия, но за Британика не са, нито за обикновения читател. Ако царете се пишеха цар на еди кой си географски район в който се е намирала столицата му, то тогава Симеон щяха да го пишат Цар на Мизия или Северна България, а Стефан Душан - Цар на Македония или Южна Сърбия. Ама за Симеон си пише: А за Душан пише: http://www.britannica.com/EBchecked/topic/...52/Stefan-Dusan
  2. Държава Македония не е имало, нито държава Западна България, а само България. Така че това което пише в Британика не е вярно, тъй че няма как да е "много добре написано".
  3. Енциклопедия Британика не е македонска и въобще не става дума за спорене с македонци. Става дума за фиромизирането на български цар не от югославски и бюрмски "учени", а от най-авторитетната енциклопедия на планетата.
  4. Драги сънародници, Доскоро в най-авторитетната енциклопедия, Енциклопедия Британика, пишеше че Цар Самуил е бил цар на България. Hаскоро, вероятно под натиска на бившите българи, станали югославяни, а сега и антички македонци, статията е променена и Цар Самуил бюрмизиран или македонизиран по следния начин: http://www.britannica.com/EBchecked/topic/520801/Samuel Тази гнусна манипулация и фалшификация на Българската история не бива да бъде подмината и трябва да бъде атакувана жестоко и научно. Тъй като Вие сте много по-добре запознати с българската история и много по-добре подготвени от мен в това отношение, моля Ви да се развие една сериозна научна тема с доказателства за българския произход на Самуил и наследниците му и за българския характер на държавата им. Тези доказателства могат да бъдат използвани за да се пишат добре обосновани ел. писма до редакторския екип на Британика. Те могат да включват: - оригинални текстове (цитати), миниатюри и др. от средновековни извори (български, гръцки, сръбски, арабски и др.) по възможност с превод на английски с отпратки към извора (така че и ние и редакторите на Британика да могат лесно да ги намерят) - линкове към такива текстове, миниатюри и пр. по възможност от авторитетни уеб страници (университети, библиотеки и др.) - цитати и др. от съвременни автори (по възможност от чужди автори - тоест не български и не югославски/бюрмски) по възможност с превод на английски с отпратки към оригинала - за предпочитане е да се избягват отпратки към wikipedia, youtube, вестници, уеб страници на частни лица и подобни източници със съмнителна достоверност, а също така и български и югославски/бюрмски източници по възможност - каквото друго намерите за добре Целта на тази тема е да се проведе една сериозна дискусия и да се съберат достоверни (и добре подковани) доказателства за характера на Самуилова България. Аз лично не съм намирал доказателства за някакъв друг (не български) характер на тази държава, но ако имате такива, моля и тях пуснете за да се видят аргументите и за тази хипотеза. Надявам се събере достатъчно достоверен материал за да бъдат обсипани редакторите на Британика с добре аргументирани писма. Всички предложения за подобряването, структурата и т.н. на тази тема са добре дошли. Също така ако можете да привлечете вниманието на познати, историци, политици и други граждани към промяната в Британика, това би могло да помогне за поправянето на тази грешка - колкото повече коментари (учтиви и аргументирани) за статията се получат от екипа на Британика, толкова по-вероятно е да въде поправена. Коментари по статиите на Britannica.com могат да се изпращат чрез първия линк "Online Help Form" на тази страница: http://corporate.britannica.com/faq.html#comment . Също така може да се пише и на адрес customerservice@eb.com . Благодаря Ви!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...