Отиди на
Форум "Наука"

Incorrectus

Потребители
  • Брой отговори

    2789
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    43

Отговори публикувано от Incorrectus

  1. Преди 4 часа, scaner said:

    В момента печеливша тактика за Путин е да създава регионални конфликти

    Вероятно случайно сега под егидата на сръбската църква, образователна с-ма и държава върви истерия срещу „българския окупатор“ в ПСВ. Любчо Нешков пише в БГНЕС за тези неща. Деца ще пишат за бг окупацията... Чудя се къде е нашата окаяна църква и за кой злободневен въпрос на мира сего понечи да се произнесе?! Между другото отново разгромна статия на Калин Янакиев.

    • Харесва ми! 1
  2. Преди 1 час, gmladenov said:

    https://t.me/nevzorovtv/17807

    "Няма конкретни подробности, но е надеждно известно, че „котелът“ е sработил: около 400 орки
    са напълно заобиколени в руините на Агрегатния завод във Волчанск."

    1.jpg.b43eed6dcce8e4c38973a59dbbfd7ca2.jpg

    Този контрактник е най-обсъждан в момента в това отношение. От неговата рота от 100 човека след щурма останали 12. Не съобщава нищо неизвестно, а просто потвърждава констатацията за видиотения народ, на който никога не му хрумва въпросът: „какво ние търсим в Украйна“. Ще обвиняват комбата, шойгу, който вече го няма, герасимов, украинците, американците... или извънземните, но никога батюшката-цар и системата.

     

    • Харесва ми! 2
  3. Преди 1 час, scaner said:

    Едно от редките откровени изказвания, които се прокрадват в пресата, на заседание на Мосгордума-та - "Не викайте Владимир Владимирович, от него няма никаква полза"

    https://t.me/Crimeanwind/60959

    :)

    Това е проф. Игор Алексеевич Гундаров - упорит критик на путин. Той е запецнал някъде в 80-е марксист. Чудя се как е още жив, вероятно изразява нечии позиции и има защита. Както се твърди, че Соловей е човек на чемизов, а полк. Ходаренок на генщаба. Разни познавачи на кремълския двор твърдят, че силовите структури не могат да направят преврат, но такъв определено могат да направят висши чиновници, които да подкупят или съответно да мотивират силова структура да съдейства. Но едва ли Гундаров може да поведе хорото. В русия беше известен по времето на пандемията с твърде конспирологичните си твърдения. Някои руснаци го боготворят, а други казват, че „у него крыша поехала (полудял)“.

    • Харесва ми! 1
  4. Съдбата си прави майтап с россияните. Преди очаквания с нетърпение икономически форум в ленинград, на който ще присъстват само товарищи от Африка и талибани, тъжният кон Лавров получи драгоценен подарък от диктатора на Буркина-Фасо - най-висшата госнаграда - „орден на жребеца“. Друг африкански Мабонго беше посрещнат на летището от Великата княгиня Екатерина Путина. Зли езици говорят за очаквана коронация. На путин вчера официално му изкараха родословно дърво, което връща неговия знаменит род до 1600г., засега. Очаква се продължение поне до Рюриковичите. А Екатерина е женена за балетиста Игор Зеленски, който няма нищо общо с президента и се предполага, че има син от него. Внукът на пути би трябвало да носи името Зеленски.:ag:

     

    • Харесва ми! 1
    • ХаХа 5
  5. On 2.06.2024 г. at 23:05, skorpion1980 said:

    Все по-очевидно става, че е имало договорка още в Будапеща през 1994 в един момент да се стигне до война в Украйна, а ролята на Елцин е била да определи за свой наследник някой с диктаторски уклон, какъвто Немцов никога не бил, докато на Путин агентурният му профил несъмнено е бил подходящ. 

    Според мен Елцин е бил демократ и по негово време в русия има форма на демокрация. Путин става значим в очите на Елцин като човек, който може да решава проблеми след корупционния скандал (1999г.) с Елцин, при който главният прокурор Юрий Скуратов подхваща Елцин и той се е чудил какво да прави (тогава путин все още се е подвизавал при Собчак). Още едно доказателство, че по времето на Елцин в русия е имало прокуратура и демокрация. Путин решава проблема като наглася видео на прокурора с две проститутки, което е пуснато по първи канал. Още тогава коментарът е, че „човек, който прилича на прокурора“ е записан на видеото. Т.е. чекистка история, но така или иначе след медийния натиск прокурорът подава оставка. 

    Путин тогава е отървал политическата кожа на Елцин, а той е смятал, че путин ще следва неговата линия. Бил му е лично задължен и затова до края на живота си не казва лоша дума за него. Т.е. според мен решението на Елцин е лично. Немцов се е държал като безкомпромисен демократ и е забърквал „проблеми“, например с олигарсите абрамович и березовски, които са влизали в кабинета му да му казват какво да прави, а той ги е отпращал. А путин е решавал проблеми, макар по чекисткия начин.

    • Харесва ми! 1
  6. Преди 1 час, scaner said:

    Нещата са доста интересни в това отношение.

    Текущият газопровод, Сила Сибири-1, е изчислен с грешка. По контракт той трябва да работи с дадена мощност, 35 млрд кубометра, определен период, а се оказва, че находището от което се взема газ не може да даде толкова за исканият период.  И Русия едно че сама се е овътрила със 77 млрд долара за този газопровод и никога няма да си върне разходите, от друга страна е заплашена и от китайски искове, когато газта свърши. Затова жизнено и е важно да се направи втори газопровод, който да попълва потока.

    Китай това го разбира напълно, и е хванал Русия за едно деликатно място и поставя условията си. Не иска газопровода да минава през Монголия, иска да черпи не фиксиран годишен обем а колкото му е нужно и когато му е нужно, и най-вече иска цената да е вътрешно-руската цена, субсидираната цена за руските потребители. Демек руският данъкоплатец да субсидира газа за Китай.

    И още нещо, което Крутихин вероятно го казва някъде из интервюто, защото му гледам всичките. Сила Сибири - 2 китайците казват да го строи русия. Те няма да помагат в строежа с пари. Пък после някои обясняват как Китай щял да завладее Сибир и какво щяло да стане с русия и със света... Нещата са още по-зловещи. Китай не иска да завладява Сибир, защото властването изисква ресурси и проблеми от всякакво естество. Китай получи всички ресурси на Сибир без проблеми за себе си и това е заслуга на великия стратег пути.

    • Харесва ми! 4
    • Благодаря! 1
  7. On 30.05.2024 г. at 9:08, skorpion1980 said:

    За мен Путин си е типичният пример за камплексиран от ниския си ръст човек, който е  получил власт. Съответно си избива физиологичните комплекси по един престъпен начин. Не искам да обидя ниските хора, защото далеч не всички те са комплексари, успелите ниски на ръст спортисти, певци, актьори дори се шегуват с височината си, но ниските политици в абсолютното мнозинство от случаите си избиват комплексите по един безумен начин.

    Като си помисля, че Борис Немцов е спряган за наследник на Елцин... Къде щеше да бъде сега русия...

    Личността на путин върви хармонично съчетана с всичко случващо се в московията за последните двайсетина години. Ето пример за путинска военна аналоговнетна техника.

     

    • Харесва ми! 1
  8. Преди 3 минути, resavsky said:

    Добре знаеш,че разликата между чуждестранна инвестиция и това което правят китайците в Далечния Изток е огромна.

    Очевидно не знае, че китайците опустошават Сибир и държат местното население в робство. Ето нещо по въпроса.

     

    • Харесва ми! 2
  9. Преди 1 час, Р. Теодосиев said:

    САЩ остава сред страните, които имат строга политика техни муниции да се използват само на окупирана от Русия територия.

    Побъркан свят. Представяте ли си ленд-лийзът към Сталин да е бил придружен с изискването да не се използва на територията на Германия.

    • Харесва ми! 10
  10. Преди 42 минути, makebulgar said:

     

    Да не забравяме и бившия каратист Бойко Борисов, който стана премиер, или пък бившия културист Арнолд Шварценегер, който става губернатор на Калифорния. 

    Император Филип I Арабина също става император бидейки преди това "бодигард" на императора. По онова време главния бодигард на императора са го наричали перфект на преторианците. 

    Айде сега! То не беше шпионин и разузнавач в Германия, сега пък бияч. Бледният плешив карлик е ял бой като дете из бандитския ленинград. Същество, което с.ре в чемодан бияч... Писал е на листчета сумите при Собчак, а Леся Милер е събирал парите.

    • Харесва ми! 2
  11. След първоначалното си изложение руският империалист латинина слуша час и нещо лекция. Велик Виталий Портников!

    По-късно споменатата написа в Туитър пост, от който се разбра, че нищо не е разбрала, да не говорим, че откровено изопачава моменти от словото на Портников.

     

    • Харесва ми! 2
  12. Преди 6 часа, todorg said:

    Може  би един ден в  бъдеще ,трябва  ,да се сберат великите сили и да се разберат  ,какво е война , и какво не е ?

    Тези неща са изяснени още след ПСВ с множество споразумения. Ако се спори за нещо то е за причините за възникването на войните. Съществуват различни психологически и социални хипотези. След ПСВ най-общо се осъжда агресивната, нападателната война, а се позволява самозащитната. Разрешава се войната под знамето на ОН (тогава), каквато например е Корейската война, която е  водена от ООН. Определено е, че споровете между държавите трябва да се решават с мирни средства.

    В нашия случай чекистът путин спазва пропагандистките трикове по наследство, защото СССР и РФ нямат нито една война, която да са нарекли с термина. В Чехословакия комунистите оказваха „дружеска помощ“, в Чечня възстановяваха конституцията или изпълняваха контратерористична операция, а Грузия я принуждаваха към мир и т.н. Сега е същото - в Украйна те не нападат, а се защитават от украинските фашисти и НАТО. Нямат нито един удар срещу граждански обект, според тях. В последния случай в Харков обясниха, че в строителния магазин е имало склад за боеприпаси на ВСУ и заседаващи офицери, от НАТО тоже. С тези похвати могат да баламосват само своето население и бг копейките, но никой друг.

    • Харесва ми! 7
    • Upvote 2
  13. И още по-голям в Луганск. Кзват, че е ударено авиационно училище, в което е имало личен състав и нещо много запалимо. А днес кралската крепост в Геленджик - светая светих на путин - стана окончателно неизползваема. Путин вече няма да стъпи в нея. Беше ударена от дронове. Има ли, няма ли поражения, засега е неизвестно. Руснаците казват, че няма. Но ударът върху неприкосновеността и самочувствието на тиранина е значителен.

     

    • Харесва ми! 1
  14. Преди 4 часа, skorpion1980 said:

    Тогава Путин се кротна по този въпрос.

    И още по въпроса. Миналата година ученията на тихоокеанския флот, които наред с всичко друго трябваше да проверят ядрените носители се оказаха фарс, заради който командващият беше уволнен. След това пути се уплаши, когато Макрон му обясни, че Франция също има ядрени ракети и може да ги използва без да пита когото и да е. Асланян казва, че на ухо са му чели Бялата книга на Франция. Потъна за седмици в бункера. После неочаквано за всички прати в девета глуха патрушев, който е идеологът на руския ядрен шантаж. А днес Андрей Юсов каза, че украинското разузнаване знае къде се намират всички бункери на путин, че в тях не се пускат неговите двойници... А такова изявление е успешна тактика срещу путинския шантаж, защото той мисли единствено за себе си. Единственият начин да спреш мерзавеца е с неговите средства, от други той не разбира.

    • Харесва ми! 1
  15. Преди 1 час, gmladenov said:

    Шолц е против използването на германски оръжия от Украйна за обстрел на цели на руска територия

    Швеция днес разреши украинците да бият орките с нейни оръжия на тяхна територия. Германия е неузнаваема със страхливия чиновник шолц.

    • Харесва ми! 3
  16. Преди 25 минути, skorpion1980 said:

    Отвратително. И руското оправдание отново като при болниците и други цивилни сгради ще бъде, че там се съхранява оръжие. Дори да е вярно, пак е нарушаване на международното право, съответно военно престъпление.

    Да, отвратително, но не по-малко отвратително е и поведението на цивилизования свят. Такива кадри в ООН не искат да гледат и се правят на ударени, че в Украйна не върви война, а СВО. Същите са и в Хага. Обявиха за издирване пути и чудовището лвова-белова за откраднатите украински деца, а не за военните престъпления.

    • Харесва ми! 5
    • Upvote 1
  17. Преди 55 минути, gmladenov said:

    Няма такъв човек да предложи мир. Ако предложи, ще е измама.

    И още нещо. Путин и обкръжението му са абсолютно неконтактни. С тях адекватен разговор не може да се води. Винаги, когато става въпрос за мир, путин или неговите говорещи глави добавят, че мирното споразумение ще включва не само сегашните окупирани територии, а и други. Според наглеца песков, преговорите изискват компромис, но очевидно такъв трябва да направи само Украйна, но не и русия. Те живеят в измислен свят и преговорите с тях са невъзможни. Вж. например (видеото) обяснението на батката за войната. Според него войските на вторая не са яли бой при Киев, защото Зеленски нямал войски там, а защото евреите и католиците (кои католици?!) гарантирали на пути, че ако не превземе Киев всичко ще бъде наред и той оттеглил войските. 

    Вчера през нощта в Минск пристигна пути. Води цялата банда. Там се мярна изпълзялият отнякъде Янукович. Обсъждан е мирът и, разбира се, че Зеленски е нелегитимен. Явно ще подписват мир с легитимния Янукович.

    Цитирай

    Пресс-секретарь российского лидера Дмитрий Песков прокомментировал заявления. Его ответ был несколько расплывчат, однако он отметил, что у президента свое мнение на счет переговоров. Они могут начаться, если будут достигнуты все цели, поставленные в Кремле перед началом специальной военной операции. Помимо этого, России должны отойти некоторые украинские территории, которые находятся не только на линии фронта.

    Однако переговоры – процесс двусторонний, который предполагает поиск компромиссов и поиска согласия.

     

    • Харесва ми! 3
    • ХаХа 1
  18. Преди 3 часа, Р. Теодосиев said:

    Блинкън предлага да се разреши на Киев да обстрелва цели в Русия с американски оръжия, във Вашингтон мислят

    https://www.mediapool.bg/blinkan-predlaga-da-se-razreshi-na-kiev-da-obstrelva-tseli-v-rusiya-s-amerikanski-orazhiya-vav-vashington-mislyat-news359430.html

    Той е приятел на Украйна, но трябва да се съобразява с администрацията, за разлика от Конгреса, който не е длъжен. Пентагонът също не разрешава удари по Русия, което е странно.

    Усилено върви разчистването на руското ПВО. Явно се готви терен за Ф-16. Унищожени в Моспино няколко С-300/400 и радар.

    https://x.com/Q0MT6pFmbVqynsM/status/1793633923316211824/photo/1

    https://x.com/Q0MT6pFmbVqynsM/status/1793634045253054817/photo/1

    • Харесва ми! 1
  19. Преди 6 часа, deaf said:

    В изказване Виктория Нюлън каза,че до края на годината ще има изненади за Путин във войната...

    От два дни Джонсън и Маккол обясняват, че на Украйна трябва да се разреши да бие с американските оръжия на руска територия. Тази абсурдна забрана доведе до харковската операция, която макар и неуспешна, но унищожава пограничните украински градове. Сега се чува, че струпват войски при Суми. Ще опитат и оттам да пробият. Забраната е дело на администрацията, а не на Конгреса, където има преобладаваща по гласове демократично-републиканска проукраинска коалиция. 

    • Харесва ми! 3
    • Upvote 1
  20. Преди 1 минута, gmladenov said:

    Значи ако трябва да сме реалисти, украинска победа няма как да се случи. Това е реалността (за огромно
    мое съжаление).

    Знаете добре, че и аз съм на същото мнение, за съжаление. Можеха да помогнат, но не искат. Мишкуват и се ослушват, но това ще им се върне.

    На този свят справедливост няма, няма и възмездие за престъпленията. Нито на този, нито на онзи свят. Чудовищни убийци живеят като Новуходоносор и заспиват ненаказани в небитието като всеки редови голтак. 

    Искрица надежда е все пак това, че желязната логика и рационализъм помагат, но не могат да обяснят живота. В историята има примери като например 1940г., когато държавата с по-малко ресурси, но с повече хъс - Германия, победи за един месец по-силната Франция. Надявам се Зеленски на тази искрица надежда да се надява. Доколкото знам в Украйна той се ползва с преобладаваща подкрепа.

    • Харесва ми! 4
  21. Преди 38 минути, gmladenov said:

    Истина е, но това е технически проблем, така да се каже.

    И конституционен. По време на военно положение не може да се провеждат избори, пише в тяхната конституция. Относно американците... един път им направиха забележка, че трябва да правят избори, втори път ги защитиха, че не могат в това положение да правят. И в двата случая това не е тяхна работа.

    Преди 1 час, gmladenov said:

    Арестович е силно критичен към Зеленски в момента: https://t.me/O_Arestovich_official/5635.

    Всички украински коментатори, които следя, плюс неколцината иноагенти, които разбират, че в момента основният проблем е войната, а не корупцията, с която се занимават навалнистите, го ненавиждат. Цел на Арестович е президентският пост, явно на всяка цена. Многократно го заявява. Приглася му имперската прикрита кукумявка латинина, напоследък и ходорковски.

    Този мир би бил именно кремълската мечта, която катадневно се повтаря. Пути да задържи чрез някаква дипломатическа галимация окупираните до днес територии, но в административните граници и задължително Харков, Николаев, Одеса. Това е също китайският сценарий войната да свърши при текущо положение на нещата без значение, че Китай официално не признава окупирането на Крим и т.н. Ако цивилизованият свят се съгласи на нов Мюнхен, да бъде. Вече нищо не може да ме изненада, след като вчера видях с очите си как тулупите от ООН почетоха с минутно мълчание касапина раиси.

    • Харесва ми! 2
  22. Карма съществува, за щастие в нерелигиозен смисъл. В конкретния случай за шахедите и ракетите. От 4-5 часа търсят на крака в мъглата падналия вертолет на ибрахим раиси. Изненадвам се, че такъв високопоставен убиец не се е подсигурил с проследяване на устройството, каквото всеки от нас носи в джоба си. Очакваме симонян или някой подобен да съобщи за украински прозорец.

    • Харесва ми! 2
  23. Преди 21 часа, resavsky said:

    https://t.me/operativnoZSU/146026

    Украинците са унищожили около 14 процента от нефтопреработващата индустрия на Русия което е довело до повишаване цените на горивата между 20 и 30 процента  .

    Тук има известна особеност, която Крутихин я обяснява. Всички западни статистики отчитат процентите на ударените НПЗ за цялата територия на русия. Но тези на изток са недокоснати от никакви удари. Затова трябва да се изчисляват само тези за европейската част. Никой няма да кара бензин от Гусинозерск например в москва, защото са хиляди километри. Източните НПЗ обслужват тамошните региони. Затова Крутихин смята, че от европейските са унищожени 20 или повече процента, но точни данни и той няма, защото руснаците и статистика нямат, за всичко лъжат. Списък на НПЗ в русия.

    • Харесва ми! 6
  24. Преди 1 час, resavsky said:

    https://t.me/astrapress/55786

    За пореден път е атакувана рафинерията в Славянск на Кубан.

    И други фойерверки, заради победата на Усик, казват украинците. Рафинерията във Виборг (ленинградско), промишлен завод в ленинград, военното летище Кущевска - за пореден път. Появиха се кадри на подпалени аналоговнетни танкове - хамбари, гаражи, костенурки. Украинците ги целят ниско във веригите, под полата, и с два дрона ги подпалват отдолу. Видео на удар срещу изоставената болница във Волчанск. В нея руски източници казват, че е имало 25-30 ахматовци на рустам агуев. Съдбата им е неизвестна.

     

    • Харесва ми! 5

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...