Отиди на
Форум "Наука"

parama

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за parama

parama's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Попадна ми тази монетка ...за съжаление в кофти състояние ! Моля за малко инфо!? http://djapka.com/image-D848_49B3F2E4.jpg http://djapka.com/image-9E78_49B3F374.jpg http://djapka.com/image-177D_49B3F3CD.jpg
  2. Много благодаря на Tyroglyphos за проявения интерес към моята темичка ... и за изчерпателния отговор разбира се ! Няма какво да се коментира повече по нея ! Благодаря и на всички останали които си изказаха мнението!
  3. Напълно възможно е и гръцко да е ...но професор по история ми го е казал за това го и публикувах отговора ! Но всичко е предположения и догадки! благодаря за проявения интерес все пак от страна на колегите!
  4. Колеги днес се съветвах със специалист които само като го погледна и каза че всъщност не е печат а е .... малко византийско огледалце (личат си мн малки парченца слюда)а надписа отзад гласи "Аз съм най-красивата" в превод от латински ! ! Датираха го някаде X- XI век!
  5. здр Galahad значи язовира е Пясъчник! ...до колкото съм чувал от местни на дъното на язовира има добре запазен римки мост! ...Но според мен е изключено да е римски печата! както каза ти вероятно е от по-късна епоха! Ще навестя музея в скоро време дано там намеря повече инфо!
  6. Много благодаря за информацията колега! Радвам се ,че има хора като теб... готови да споделят мнение и знания разбира се ! Относно по-добрите снимки съжелявам ама за момента няма как ...тези са от телефон но пак е по-добре от без хич!
  7. Идея нямам какво е това.. може би някои друг ще знае! ...малко поголямо е от монета 1Лев ! И две монетки,които идея си нямам какви са!? с размер на съвременни 2 стотинки!
  8. Значи 100% материала е олово в това съм сигурен! ...но понеже нямам нужните познания се обърнах към вас! Намерен е в Пловдивско..диаметъра е 30мм ! Намерих го съвсем случайно на брега на язовир мислейки го за капачка :Д ..но в последствие се оказа 4е не е ! Интересувал съм се от надписите ,но до никъде не стигнах! Според мен е както колегата roca каза някаде около 10в и мисля че е византия! Благодаря ви за отговорите още веднъж...колкото повече инфо...толкова по-добре!
  9. Печата е оловен има надписи от едната страна...от другата няма нищо! Интересно ми е какво означават надписите!? Благодаря много!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...