Отиди на
Форум "Наука"

vellev

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за vellev

vellev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Здравей Енарей ! Поздрави на теб и на Венци ! Искам да искажа едно свое мнение във връзка със Слънчо. Трите т.н. "световни религии" пробутват от много векове насам една основна лъжа. И тя е в самото начало на Вехтия Завет - ПЪРВА КНИГА МОИСЕЕВА БИТИЕ, ГЛАВА 1, 1. В началото Бог сътвори небето и земята. спрямо Йоановото 1. В началото бе Словото и Словото бе Бог. Това измества цялостно идеята за Сътворението. Битие /пак там/ : 13. Биде вечер, биде утро - ден трети. 14. И рече Бог: да бъдат светила на небесната твърд, (за да осветляват земята и) да отделят ден от нощ и да бъдат знакове и за времена, и за дни, и за години; 15. да бъдат те светила на небесната твърд, за да светят на земята. Тъй и стана. 16. И създаде Бог двете големи светила; по-голямото светило да управлява деня, а по-малкото светило да управлява нощта, създаде и звездите; 17. и ги постави Бог на небесната твърд, за да светят на земята, 18. да управляват деня и нощта и да отделят светлина от тъмнина. И видя Бог, че това е добро. 19. Биде вечер, биде утро - ден четвърти. На третия ден създава денят и ноща. Какво правят денят и ноща преди това ? 3. Рече Бог: да бъде светлина. И биде светлина. 4. Видя Бог, че светлината е добро нещо, и отдели Бог светлината от тъмнината. 5. Светлината Бог нарече ден, а тъмнината - нощ. Биде вечер, биде утро - ден един. Подобни примитивни обяснение са предназначени за примитивни съзнания. Но има и друго. Съзнателно се измества ролята на Слънцето - Няма по-глупави обяснения от по-горните за Него от тези в "битието". И цялата тази измислица е обяснявала съществуването и ролята му.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...