Отиди на
Форум "Наука"

scanman

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за scanman

Contact Methods

  • Website URL
    http://scanman.wordpress.com

Лична информация

  • Пребиваване
    Belgium/Spain

scanman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. @gravity Ясно, значи това се отнася само за системи в които единият обект се разглежда като неподвижен.
  2. За да се получи така, значи времето при тази скорост трябва да се е забавило на половина. Ако частиците си имаха часовници след 300 000 км щеше да е изминала само половин секунда за тях. За тоя, който ги изпраща ще е изминала 1 секунда, но частиците ще са на 600 000 разстояние. Леко ми е объркано точно какво се случва.
  3. Макар, че съм прост, мъчи ме един въпрос. Според Айнщайн максималната скорост е скоростта на светлината, ако не се лъжа. Ако светна с две фенерчета в противоположни посоки с каква скорост ще се отдалечават излъчените фотони?
  4. Да не е като онзи руснак, който в Тибет се научил да присажда очи и се е срещал със живи атланти в охладено състояние. Оууу издателство Шамбала. Аз бих ги прекръстил на издателство "Шашмала" Сигурно и Чърчуърд е учен в науката шашамалогия, та си пасват с издателството. Не мога да разбера какво точно ви кара да вярвате в тия измишльотини.
  5. Не съм образован, нито се смятам за интелигентен и въпреки това не съм в никаква степен суеверен, макар, че едно време съм бил. Мисля, че някъде четох, че вероятността да има някакво поле в което действа "божията" или някаква друга свръхестествена сила е нищожна, иначе биха я засекли, но за това е по-добре да се изкаже някой физик. Суеверията и религиозността са изцяло по психологически причини. От друга страна доста ме очудва как модераторът на този научен форум така страстно защитава източното православие.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...