Отиди на
Форум "Наука"

sa6ko_123

Потребител
  • Брой отговори

    5
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за sa6ko_123

sa6ko_123's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. благодаря безкрайно.Разбрах в крайна сметка, че това са 10 пара- Османска монета от 1255г./1839г./ иняма почти никаква стойност в това състояние.
  2. А всдищност до кога монетите са били медни.Мисля че малко по късно стават сребърни и златни
  3. е то е ясно че всичко е сбъркано просто защото не знам каква е монетата.Предполагам, че наистина е средновековна.Със сигурност си мисля, че ще е от преди 12-13 век.Вероятно няма и никаква стойност.Ама си ме гложди отвътре да разбера нещо повече за нея.Иначе аз имам монета на Севт ІІІ и тази е доста по различна. Прави впечатление, че е доста тънка, а диаметърът й е около 28 мм.А това което е на гърба или е арабски или са някакви драсканици.Колкото повече я гледам си давам сметка, че няма нищо арабско.Все пак ако някой смята че може да ми даде повече информация, нека ми даде мейл или пък да ми каже как мога да кача снимка, тъй като аз очевидно не мога да се справя.Мислих, че не съм толкова зле с техниката, ама уви.Моят мейл е alex.i.o@abv.bg.Ако желаете пишете ми и ще ви пратя снимка.
  4. съжалявам но не мога да кача снимка.Ако е възможно прати майл
  5. Здравейте наскоро намерих една много странна монета.Монетата е медна, а от едната й страна като че ли се различавата символи на арабски, който са разположени в кръг.За съжаление от другата страна е доста повредена.Много е тънка и личи че е доста стара.Някой може ли да ми даде повече информация за такива монети.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...