Отиди на
Форум "Наука"

egea

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ egea

  1. Аз както хиляди, а може би милиони българи живея временно в чужбина. Не ми е безразлично какво става в България и искам да гласувам.Но се намирам на 800км от българското ппосолство. Много българи са в моето положение. искат, но не могат да гласуват. Трябва да се въведе гласуване по интернет. Според мен това ще повиши значително изборната активност.
  2. За мен е много мъгливо доброволното отказване на княз Борис от престола.Това направо е прецедент в историята.Всредновековието е важал принципа,че властта на владетеля е дадена от бога и следователно само той може да му я отнеме, като го повика при себе си.От тук следва,че доброволното отказване от власт е грях подобен на самоубийството. Ами ако Борис се е "отказал " от трона доброназорно.т.е извършен е преврат от Расате който става княз.Може би сърце не му е давало да убие баща си и го прратил в манастир Знаем, че Расате е първороден син и престолонаследник. Защо тогава организира заговор вместо просто да чака баща му да умре. Защото може би е разбрал, че е изключен от сметките за престола в полза на по-малкия си брат Симеон.Решава, че по лесно би се справил с баща си отколкото с брат си. Когато Симеон се Завръща от Византия се съюзява с баща си за да си вземе обещаният му трон.Но трябва да измисли някакво оправданиео пред болярите. Използва срутването на една-две църкви поради лоши проекти, някои стихийни бунтове, ако е имало таккива. И хоп целта е изпълнена. Моля уважаемите историци да ме извинят. Правя логически разсъждения базирани на факта, че княз Борис не е отишъл доброволно в манастир. Все пак съм химик и логиката е силната ми страна. Ще се радвам ако подкрепите или отречете хипотезата ми с факти.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...