Отиди на
Форум "Наука"

ivanova.i

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ ivanova.i

  1. Много благодаря на ISTORIK и Самолет 005 за изчерпателните отговори. Обяснението на Самолет 005 ми беше особено полезно, и написано като за нелитератори, т.е. такива като мен. Хубав ден!
  2. Здравейте, Като за начало се надявам да ме извините, ако не съм поставила темата в подходящия раздел. Напоследък търся в интернет някой да е написал малко повече за правилата по отношение на поставяне и непоставяне на тире на (някои ги наричат) сложно съставни думи. Аз към момента не мога да ги определя, но по посочените по-долу примери, може би ще кажете как се наричат. По професия съм инженер и български език и литература не са ми били най-силните предмети, но винаги съм имала желание най-малкото да пиша правилно. Думичките, които ме ме мъчат за поставянето и непоставяне на тире са следните: организатор производство моделиер-констуктор икономист-труд мениджър продажби Както виждате и аз на някои от тях към поставила тире, на някои - не, но това е само защото така ми "изглеждат" правилно написани. Сигурна съм, че най-вероятно има правило, което обаче не успях да намеря по форумите, или поне не съм попаднала на такъв. Ще съм благодарна, ако някой може да сподели нещо по темата, за което се надявам да бъдем полезни и други чудещи се като мен. С уважение И.Иванова ПП: Сега започнах да се чудя дали "непоставяне" се пише с тире :-)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...