Отиди на
Форум "Наука"

Friends Forever

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Friends Forever

Friends Forever's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Здравейте . Честно казано не съм внимавал много по математика през тази година,общо взето сме несериозен клас и изглежда се увличам по другите . Искам да ви питам за 5 задачи,по точно 1ната задача има 3 подточки и още 2(сигурно след като ги видите ще ме помислите за глупак,но кажете речете си е така щом не съм се стегнал,трябва сега да се стегна ). Горе-долу знам малко от задачите,четох от учебника,но не ми става толкова много ясно. Задачите ми трябват за неска,защото утре имам класно ако някой има желание,много съм благодарен предварително и ще чакам . Задачите са 10 клас,от гемотерия. Госпожата ни каза горе-долу какви ще са задачите,но майче просто е разменила числа. Ето какви са,ще дам примерните числа който тя е написала и ако някой ги реши ще ги науча и ще си вада извод и утре живи и здрави просто с другите числа ще ги замествам . Задача 1. a)Даден е триъгълник със страни a,в,c. a=4 см. в=23 см. c=21 см. Търси се S ? b)Успоредник с диагонали 13 и 7 и ъгъл между тях 60 градуса. Търси се лицето ? в)Лицето на трапец с основи - 13 и 3 и радиус на вписаната окръжност - 3. Търси се S ? Задача 2. Лицето на успоредник се търси с диагонали 11 и 7 и ъгъл в) е равен 150 градуса. Тука не разбрах какво се търси,но майче лицето. Задача 3. Ще се падне някой от двата вариянта майче. 1 вариянт: Лицето на трапец с диагонали - 12 и 14 и средна отсечка 10 см. Търси се лицето ? 2 вариянт: Лицето на трапец с основи 10 и 6 и бедра 7 и 5. Търси се S ? И една задача някой да реши много ще съм благодарен,все пак е по-хубаво от нищо,нали .

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...