Отиди на
Форум "Наука"

Уоудорф

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Уоудорф

Лична информация

  • Пол
    Жена

Уоудорф's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. А аз много се извинявам, но дали бих могла да помоля някой да ми направи паралел между икономиките на САЩ и СССР след войната (до към 1955 например)?Бих ви била много благодарна!
  2. Америка си има своето величие, несъмнено, но винаги съм смятала, че всичко идва именно от младостта на нейната история и от факта, който беше вече споменат, че през цялото време тя е териториално отдалечена, което до някаква степен е протекция за обикновените американски граждани, онези коита не са на "бойното поле" например.А и преди 1776г. Америка е земята с много ресурси,(все още не независима държава) ръководена от европейския потенциал, предполагам, че малко или много, по този начин тя се стимулира и укрепва.С двата изминали века и успешното излизане от Първата Световна война, Америка е държава с много силна икономика, което позволява да прилага икономически натиск и влияние над другите рухнали икономики.Но най-вече силата на САЩ е в нейния национализъм, който се формира въз основата не на отминали величави битки или разбирания за това що е да си българин например, пренесени и изкривени от настоящето, а по-скоро на идеите на демокрация или познаването и възпитаването на младите в националните ценности.Опитах се да представя една теория, която не е моя,но която аз подкрепям напълно.И само искам да добавя-казах коя американска черта е достойна за уважение, но няма нищо в нейната история, което да се отличава особено много, че чак да е достойно за завист.А дали това американците ги интересува, не, защото, както се опитах да обясня, друг е извора на тяхната гордост.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...