Отиди на
Форум "Наука"

Уоудорф

Потребител
  • Брой отговори

    3
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от Уоудорф

  1. Америка си има своето величие, несъмнено, но винаги съм смятала, че всичко идва именно от младостта на нейната история и от факта, който беше вече споменат, че през цялото време тя е териториално отдалечена, което до някаква степен е протекция за обикновените американски граждани, онези коита не са на "бойното поле" например.А и преди 1776г. Америка е земята с много ресурси,(все още не независима държава) ръководена от европейския потенциал, предполагам, че малко или много, по този начин тя се стимулира и укрепва.С двата изминали века и успешното излизане от Първата Световна война, Америка е държава с много силна икономика, което позволява да прилага икономически натиск и влияние над другите рухнали икономики.Но най-вече силата на САЩ е в нейния национализъм, който се формира въз основата не на отминали величави битки или разбирания за това що е да си българин например, пренесени и изкривени от настоящето, а по-скоро на идеите на демокрация или познаването и възпитаването на младите в националните ценности.Опитах се да представя една теория, която не е моя,но която аз подкрепям напълно.И само искам да добавя-казах коя американска черта е достойна за уважение, но няма нищо в нейната история, което да се отличава особено много, че чак да е достойно за завист.А дали това американците ги интересува, не, защото, както се опитах да обясня, друг е извора на тяхната гордост. :)

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...