Отиди на
Форум "Наука"

kozleto

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за kozleto

kozleto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. kozleto

    Проблемна задача

    Здравейте, кака сте? Сайта е много хубав, пълен е с всякакви интересни неща - направо златен (чудя се как не го бях открил преди това...). Та чудех се, дали няма да можете да ми помогнете с една задача по физика, защото наистина искам да я разбера, а опитах всичко и не успях никак да направя каквото и да е. Десети клас съм, уча оабче в езиково училищте, така че задачата е от учебник от 9 клас, написан на испански. Ето я и нея: Една топка виси от нееластично въженце и извършва нестихващи трептения. На каква височина би се издигнала топката, ако максималната й скорост е равна на 2 м/s? Отговор: около 20 см. Въпросът ми е обаче как се стига до този отговор. Наистина ви моля, ако го прочетете да пишете, защото всъщност тази задача е част от задължителната ми подготовка за утре. Благодаря предварително и очаквам с нетърпение вашите отговори. Козлето

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...