Отиди на
Форум "Наука"

lilito

Потребител
  • Брой отговори

    9
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от lilito

  1. Хитлеристка Европа...нещо не ми звучи много добре!

    Няма как да звучи добре.Нищо добро не може да изплува в съзнанието на нормален човек при споменаването на Хитлер,така че...

  2. Искам да кажа, че държавите са много прилични на домакинствата. У нас вечеряме в 6 ч., у вас в 7 ч., другаде в 8 ч., а някъде - когато свърши мача! Но ти не можеш да дойдеш и да ме насилваш да ям не в 6, а в 8 ч., понеже твойте учени установили, че в 8 ч. храносмилането е по-добро! Просто долу ръцете от мен! Ти кол няма да забиеш нищо, че ядеш в 8 ч. Гив ъп! Няма смисъл да се намразваме. Никой няма полза от това!

    Да,в това отношение играе роля навикът.От най-незначителните неща до най-сериозните,както си свикнал-така.Трудно се превъзпитава човек,а да не говорим за цяла нация.А за намразване и дума не може да става.

    Това за Хитлер е разгърнато много подробно и интересно в книгата на Василий Веденеев "Тайните на Третия райх" част 2.Изключително интересна книга.

  3. Да, така съм по-съгласен... но щом правиш от цял континент една държава, трябва да се съобразяваш с конкретните условия по места. Ако у вас 300 дена е зима на друго място зимата е 65 дена. Не можеш да прилагаш същите закони от там, тук! Аз обаче, не мисля, че те са разумни хора, както ние го разбираме! Те са чиновници (бюрократи). Никой от тях не чува петлите!

    Като каза това за "една държава",та се сетих:Хитлер е искал да направи СЪЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЩАТИ.Няма особена връзка с темата,но е интересен факт.

    А относно съобразяването с конкретните условия по места-безспорно,така е.

  4. Ами те тогава нацистите са били от брюкселски тип. Виж, сега се сещам! Все пак не са били варвари. Те не са клали никого, пускат бромбензилцианид (Циклон Б), глътваш две глъдки и умираш хяпи! И лагерният оркестър свири точно Шопен! Значи, все пак нещо са научили от тях!

    Аргумента не е в различното виждане, а в логиката! Тези нямат логика! Аз пътувам от "Хиитроу" до "Гятуик" (шатъл бас). Пътя е един час. Аз не виждам дори едно плодно дърво! Че България да не е тяхната ф... Англия, че да налагат същите закони и тук. Разбира се, че ще правим ракия - нито те, нито бълг. правителство мога да направят нещо по този въпрос. Много далеч отидоха!

    Не мисля,че нямат логика.Имат,разбира се,просто е много по-различна от нашата.Аз също не мога да възприема тяхната,но това е до различен манталитет.Дали отиват твърде далече-да,така е.Те искат да правят радикални промени изведнъж,а такива трябва да се правят по-бавно,защото иначе няма как да не срещнат общественото неодобрение.

  5. Те са просто "оф граунд"! Те не стъпват по земята!

    Трябва да си заколя свинята и за целта трябва да свирят валсове от Шопен, защото тя щяла да умре по-хяпи... не ме питай, не съм ненормален за да мога да ти обясня! От Брюксел могат да обяснят! Коляча трябвало да има лайсънс! Това значи куп проблеми - ами, ако не съм в добри отношения с него? Трябва да отида в съседното село. Това са разходи, а и той иска бакшиш! А цената на коленето регламентирана ли е или волна програма? Просто брюкселски батак! Нямам никаква симпатия към тези ненормалници. Зироу!

    Е,то ако става на въпрос повечето българи не са съгласни с изискванията на Брюксел.

    И забраните за варене на ракия в битова обстановка и тютюнопушенето на обществени места също са неприемливи тук,но това е цената на членството ни.Не е нужно да се съгласяваме с тези неща,а просто да уважаваме мнението на хора мислещи по по-различен от общоприетия у нас начин.

  6. Ех, аз нямам претенции да съм съвършен. И аз съм роден от жена!

    Да,безспорно си прав.Съжалявам ако съм била малко нетактична.Пък и тези силни думи,в дадения контекст,си звучаха донякъде напълно нормално.

  7. Аз никога няма да си простя, че толкова симпатизирах на тези хора, а те се оказаха пълни кретени! Огромно разочарование! Мразя ги! Пък еМГето намрази ли, мрази докато е жив. Старата българска конституция казва: "Човек може да върши всичко, ако то не вреди на околните." Там ми беше заблуждението. Може би никога не трябваше да прочета това!

    "Човек може да върши всичко,ако то не вреди на околните"-да,добре и на място казано! Но омразата е много силно чувство,което не се възприема като добродетел.

  8. Напоследък забелязвам че много хора бъркат двете понятия , поради причината че

    А . Хитлер е последвал примера на Б. Мусолини , но има големи разлики м/у двете идеологий. Ето и какво е нацизъм и какво е фашизъм :

    НАЦИЗЪМ

    Идеологията е създадена от Адолф Хитлер , тя подкрепя шовинизма и националното

    самосъзнание на една нация ,че е най великата и по-велика от нея няма , тази нация трябва да е с ЧИСТА Кръв - Арийска и се обявява срещу други наций който всъщност упражняват някакъв контрол над света или са прекалено различни от немците. Нацизма ги нарича ПУЛУХОРА . Пулухора според нациската идеология са

    ЕВРЕИТЕ , Негрите, Циганите и Славяните. И според идеологията тези пулухора трябва да бъдат убити , затова се създават КОНЦ-ЛАГЕРИТЕ или ЛАГЕРИ НА СМЪРТТА ( зависи от превода) .

    ФАШИЗЪМ

    Идеологията е създадена от Бенито Мусолини след края на Първата Световна Война , според Мусолини Италия е загубила поради големия шовинизъм у италианците . Този шовинизъм у тях идва от това че навремето са били част от римската империя и най-значимите културни паметници като Колизейумът са техни . Мусолини иска да премахне това и преследва до последно всички шовинисти , упитва се да заличи връската на Италия със древен Рим . Фашизмът не преследва нито евреи нито проповядва някакъв расизъм .

    Това са разликите м/у Фашизма и Нацизма , ако не сте съгласни казвайте , готов съм да поспорим .

    П.П. ТОВА СА САМО РАЗЛИКИТЕ ИМА И МНОГО ПРИЛИКИ , ГЛАВНАТА ЦЕЛ ДА НАПИША ТОВА Е ЧЕ СЪМ ЧУВАЛ МНОГО ХОРА ДА КАЗВАТ ЧЕ ХИТЛЕР Е ФАШИСТ , ЧЕ ГЕРМАНИЯ Е ФАШИСТКА , ТОВА НЕ Е ВЯРНО

    ИТАЛИЯ - ФАШИЗЪМ

    ГЕРМАНИЯ - НАЦИЗЪМ

    ИСПАНИЯ - НАЦИЗЪМ

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...