Отиди на
Форум "Наука"

eyeswideopen

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ eyeswideopen

  1. Искам да споделя две мисли относно времето. Все пак времето е абстрактно понятие и всеки го определя така както си иска. 1во. Времето до някаква степен е следствие на големия взрив и на раждането на пространството и материята.Все пак след големия взрив се появява нещо , което се променя , тоест ражда се нуждата от време , което да дефинира това нещо какво е било, какво е и какво ще бъде.Можете ли да си представите времето в "Нищото".Не, защото няма нищо и нищо не се променя.Дори и да има време в "Нищото" то просто е ненужно и безсмислено.Ние всъщност не познаваме "Нищото".Поне аз не знам за практически или физически пример за 0. 2ро.Времето е това , в което всичко се записва.Без значение от големината и влиянието си всяко действие остава записано в времето.То е някакси като хард диска на Господ(Висш разум, Суперсила без значение е името).Ние като хора притежаваме точно тази божествена дарба-Памет.Все пак правим прогнози за милиони години напред, разбираме какво се е случило милиони години назад.Това ако не е дар от Бога.Няма нужда да можем да пътиваме във времето, достатъчно е да можем да виждаме какво е ставало,става и ще става.
  2. Искам да задам следния въпрос.Възможно ли е гравитацията да не е отделна фундаментална сила(или по скоро отделна първична сила) ,а по скоро сила , която се ражда по-късно в сравнение с другите 3? Все пак можем ли да си представим съществуването на гравитацията в първите моменти след Големия взрив?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...