Отиди на
Форум "Наука"

rocknroll28

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за rocknroll28

rocknroll28's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Искам да Ви благодаря за бързия отговор.Разбирам за сложността на задачата и по-скоро ми трябва принципен съвет от професионалист. Иначе аз мога да си направя повечето изчисления с Маткад, но ми трябва правилен алгоритъм. Ето затова искам да попитам: Ако разгледаме една основна част от мехура, която е с постоянен обем, т.е. ако всяка нова обемна единица, която се добавя пропорционално с понижаването на налягането към основният обем, я разглеждаме самостоятелно или по-точно я пренебрегнем, какво ще се получи? Каква е началната скорост на изплуване и променя ли се тя с големината на земното ускорение т.е. с 9.807м/с2?Т.е. ако разгледаме изплуването на мехура, като пропадане на водата? Ламинарно ли е течението или турболентно и влияе ли на скоростта?Благодаря за съвета и се надявам да ми пишете.
  2. Здравейте. Имам един въпрос относно скоростта на изплуване на въздуха. Т.е . каква ще бъде скоростта на въздушен мехур с обем 0.001 м3, който се издига към повърхността от дълбочина 20 м/ става въпрос за водна среда/. Скоростта постоянна ли остава или се променя с промяната на налягането на водата?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...