Отиди на
Форум "Наука"

armatolbg

Потребител
  • Брой отговори

    13
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за armatolbg

armatolbg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Репутация

  1. Сърбите наричат Армъните с името - цинцари , Гърците наричат Армъните - куцовласи и влахой , Българите и Македонците - власи и влахи , Румънците - македони!Няма градско и селско!Това е един и същ народ.Градовете им са на 1500м високо в планините.Практикуват всички известни занаяти , вкл. и златарство.Понятието Власи не е свързано с планинец-животновъд!
  2. Споменаваме Армъните тук в темата само защото са създали държавите ВЛАХИЯ голяма и ВЛАХИЯ малка.Много малко знаеш за тях!Така бъркаш наименованията ,че....
  3. Нека бъдем коректни:Нашето народностно име е АРМЪНИ - аромуни го е измислил някой феодален старец чул-недочул!Армъните не са съставка на Румънската нация!Ако те интересува иди на 15.08.2010 в Москополе(Албания), за да видиш носиите,хората!Иначе досега те поддържам има интересни съвпадения в твоята теза!поздрав
  4. По тези места са създадени Влахия Голяма и Влахия Малка около 13в.да речем от тези Блахи (Влахи).Но там сега говорят стар латински и хората казват , че това е тяхната родина и езикът им е на 2000 г.Къде са отишли тези Блахи и откъде са дошли тези Армъни в Тесалия и Пинд?
  5. Добре, но имам въпроси:1)Как така са преминали през толкова земи без проблеми от Средна Азия до Пинд и Грамос ? 2)Защо говорят латински,нима са си зарязали езика и кога? 3) 1173г.?! Анна Комнина пише за тях по-рано и то други неща? Кое е вярно?
  6. Армъните никога не са говорили РОМЪНЕЩЕ!нямаш си понятие за тях!Щом си планинец-овчар значи си неграмотен и прост!Колко си далече от истината.И къде са живеели между славяноезични? Така може да говори само Славобугарин!Колкото и да търсите славяни -няма ги.Има само Власи и Българи по тези земи в Средновековието!
  7. "Кумани и Печенеги" - означава баджанаци,роднини.Погледнете от друг ъгъл:ами те идват при съплеменниците си Българите.
  8. Напротив, ще намеря източника -немски изследовател беше .Османците се срещат с тях при завладяването на Тесалия!
  9. Просто уточних,че ника е мой.Самонаричаме се АРМЪНИ -латиноезични сме!Но тъй като сме пръснати из целите Балкани,народите ни наричат с различни имена! И нас ни наричат тук "власи". Защо?Вярно е,че думата се използва иронично в България и Гърция.Но темата е друга:подкрепям Иванко ,защото мисля ,че м/у Дунав и Карпатите има народ(валахи) който все пак е дошъл от някъде.А следа няма!Откъде имат латинския език?
  10. Куцовласите(аромъните) не говорят един и същ език с румънците! Загора като местност я има даже в Тесалия.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...