Отиди на
Форум "Наука"

valkish

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за valkish

valkish's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Здравейте ) Трябват ми решенията на следните задачи възможно най-скоро,ако може някой да откликне ще съм много благодарна!! 1.Диск,хвърлен под ъгъл 45 градуса спрямо хоризонта,достигнал най-голяма височина 11 м.Каква е далечината на полета на диска? 2.С каква начална скорост е изстрелян снаряд,ако ъгълът,под който е изстрелян е 30 градуса а мах h = 20м? 3.Момче хвърлило топка от прозорец,намираш се на височина 20м.Колко вртеме е летяла топката до земята и с каква скорост е била хвърлена,ако е паднала на х=6м от основата на сградата? 4.С каква скорост автомобил трябва да премине средата на изпъкнал мост с радиус г = 40м така,че нормалното ускорение на автомобила да е = g = 9.8 m/s2 5.При увеличаване 4 пъти радиуса на кръговата орбита на изкуствен спътник на Земята,периодът на обикаляне се увеличава 8 пъти.Колко пъти се е изменила скоростта на движение на спътника? 6.Мравка тръгва на запад и изминава 4 см.След това прави завой и изминава още 3 см,движейки се на юг.Колко см е ощото преместване на мравката? 7.Автомобил се движи на север,обяснете възможно ли е ускорението му да е насочено на юг? 8.При скорост = 900км/ч летец вкарва самолет във вертикален лупинг .При какъв радиус на окръжността ,нормалното ускорение на самолета няма да надвишава 5g? Благодаря предварително! )

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...