Отиди на
Форум "Наука"

krissy

Потребител
  • Брой отговори

    6
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за krissy

Лична информация

  • Пол
    Жена

krissy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Оф,пак тия корени...така и не ги разбрах и изкарах двойка последния път,а отново ме чака контролна..ужас. Искам да попитам как точно се получава коренуването с числа като 11 например,или 3,или 2.С 12 например го схващам как се получава: 2√3 Ако не бъркам,разбира се,но мисля,че е така.Но с 11 не разбирам как да го направя,същото е и с две,и с три,и 10.Моля да ми ги обясните,понеже съм мнооого зле с математиката. Едит:Тия глупави корени имат общо и с квадратните уравнения..нали за формулите трябват дискриминантите,които пък са под корен.Точно те ме и объркват.. :Х
  2. Абе да,ще я пусна,защото не ми е ясно изобщо...Мерси отново,че се занимаваш с глупостите ми. Само да поясня,че точката е умножение.
  3. Ох,само да попитам нещо,понеже когато питах госпожата, тя нищо не обясни: Може ли примерно корен от някое число да няма решение? Да кажем корен от 72. Получава се някакво дъъъълго число.. В този случай какво се пише? Това огромно число,което се получава или че няма решение корена? И възмоожно ли е изобщо корен да няма решение и как се записва това? Ще ме извините за тъпите въпроси,но математиката никак не ми се отдава. И още нещо..какви са тия n-степени? Тук гледам една задача и й се чудя... как става това 3 2+n? Изобщо не схващам нищичко от тая задача. Ако може и тези n-степени да ми кажете как стават..и след самата задача пише : n e (абе не е точно е,а подобно на е..май "елемент" значеше) Z Ще съм благодарна ако на някой му се занимава с тъпите ми въпроси..
  4. Значи сега съм на квадратните корени и нещо не можах да ги разбера.В смисъл разбрах ги,но по-простите примери.Някой са ми трудни.Ще дам няколко и ако може някой да ми ги реши ще съм ви благодарна Първо да попитам само как ставаха числата на минусова степен?Не съм сигурна дали така се нарича. Примерно ако е 3 на минус втора степен..? И сега две от задачите: И ако може да ми обясните как става това с "а"... Мерси предварително

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...