Отиди на
Форум "Наука"

piterd

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за piterd

piterd's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Наличието на ларви, както и употребата им от някой горски животни не прави гъбите НЕОТРОВНИ ! Харесва ми идеята, да се пробваме, да определим някоя и друга гъба, но това е само от любопитство към познанието. Желателно е снимковия материал да е качествен. По възможност да е снимана преди да се откъсне за да се вижда и вида на пънчето, характерни белези по него, както и основата му. Ако може да се снима в няколко фази от растежа. Може да провериш и цвета на споровия прашец. Иначе твоята гъба от първия вид мога да оприлича поне на три вида, единия от които отровен. Ето ти отровната версия Вълчи зъб ( Inocybe patouillardii). Добре си направил, че си отбелязал, къде си я брал. Аз съм лаик на темата царство гъби, но обръщам внимание на детайлите. Бера и ям около 10 вида гъби. Има гъбари, които берат до 40 вида гъби и това е нищо на фона на многообразието от около 5000 вида гъби. За това следвам правилото : гъби, които по някаъква причина ме осъмнят (недостатъчно изразени белези ) ги оставям.
  2. Привет Marincheshki, На мене ми приличат на Канелено кафява манатарка ( Xerocomus Badius ), особенно на снимката с плътното пънче .

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...