Отиди на
Форум "Наука"

migla

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Отговори публикувано от migla

  1. Аз съм от Сливен,но имам желание да се вкл. в акция... :)

    Можете да помагате в местният приют, да правите кампании за събиране на...кой каквото даде...за животните там! Можете също да разгласявате проблема и да обяснявате защо е важно да се кастрират животните...и най-вече да кастрирате животните във вашето около блоково пространство! Буквално по 0,20 ст ако вс. даде, това може мн. лесно да се осъществи! Тези животни ще станат по-спокойни и няма да раждат 2 пъти годишно...и т.н.

  2. Здравйте, на всички! Искрено се радвам на хората, които подкрепиха тази тема и всичко следващо от нея! За жалост, ме натъжава факта, че и тук, както във всеки форум има негативни нагласи! Каквото и да се изпише тук, основното е едно- всички ние сме виновни за това, че има бездомни животни! Никой не желае да се разхождат и развъждат безконтролно, нито природозащитните организации, нито дори хората, които ги пускат на улицата! Решението, разбира се варира, но линията, по която е добре да се движим се изчерпва с три думи- самосъзнание, чипиране и кастрация! Избиха се толкова животни и не се разбра, че решението е друго! Не мога да проумея, как след толкова много добри примери, ние не можем да се поучим! 70% от субсидиите предназначени за решаването на този проблем, потъват по пътя си към животните! На срещуположната страна измират хиляди животни, на които е отнето дори правото на безболезнена евтаназия!

    Благодаря на всички предложили идеи и прегърнали това трудно начинание! На всички, които вместо мен, вложиха своята енергия, за да опровергаят страховете на други(заинатили се да приемат, че ние хората сме тези, строящите добрият свят)!

    Макар и малка, искрицата надежда, че има все още българи осиновяващи бездомни животни, мъждука! Но силите ни сега, засега са насочени към осиновяванията в чужбина, защото там няма бездомни животни и нашите душици се радват на топъл дом, почти веднага след пристигането си! Докато тук..., това трудно се случва! Трудно се гради и доверие у хората, малко са тези вярващи на българи(иам в предвид чуждите организации и приюти)!

    Надявам се заблудата, на много хора да се изясни! Ние природозащитниците също имаме своите ангажименти, деца и не се опитваме да запълним свободното си време, просто защото не ни е нужно! Напротив! Причината е само в това, че не можем да се примирим и търсим начини, това да се промени!

    Ако имаше повече такива хора, вероятно проблема нямаше да е с такива граници!

  3. С какво точно ще се занимава организацията и как ще се случва това задомяване и благополучие. Иначе със сигурност ще има съмишленици, но дали отново всичко няма да остане само добра идея?

    Надявам се да не остане само добра идея, защото зад нея стоят вложени много неща...., но все пак за това са нужни доста хора и инициативи! А като че ли, в днешният динамичен свят са много малко тези, които не искат да "разбутат" своето спокойствие и дори бих казала летаргия! Това, за което се борим е задомяване на животинките извън страната. Всеки ще признае, че българинът не е от тези осиновяващи безстопанствени животни..., макар да няма разлика в тяхната любов! В основата на това начинание стои и популяризирането на проблема, образователната дейност, целяща възпитание на подрастващите в хуманност и отговорност, което в частност е към животните, но смятам, че това може да се приложи за живота като цяло!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...