Отиди на
Форум "Наука"

migla

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за migla

Contact Methods

  • Website URL
    http://sites.google.com/site/priyatelinazhivotnitebourgas/

migla's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Можете да помагате в местният приют, да правите кампании за събиране на...кой каквото даде...за животните там! Можете също да разгласявате проблема и да обяснявате защо е важно да се кастрират животните...и най-вече да кастрирате животните във вашето около блоково пространство! Буквално по 0,20 ст ако вс. даде, това може мн. лесно да се осъществи! Тези животни ще станат по-спокойни и няма да раждат 2 пъти годишно...и т.н.
  2. Здравйте, на всички! Искрено се радвам на хората, които подкрепиха тази тема и всичко следващо от нея! За жалост, ме натъжава факта, че и тук, както във всеки форум има негативни нагласи! Каквото и да се изпише тук, основното е едно- всички ние сме виновни за това, че има бездомни животни! Никой не желае да се разхождат и развъждат безконтролно, нито природозащитните организации, нито дори хората, които ги пускат на улицата! Решението, разбира се варира, но линията, по която е добре да се движим се изчерпва с три думи- самосъзнание, чипиране и кастрация! Избиха се толкова животни и не се разбра, че решението е друго! Не мога да проумея, как след толкова много добри примери, ние не можем да се поучим! 70% от субсидиите предназначени за решаването на този проблем, потъват по пътя си към животните! На срещуположната страна измират хиляди животни, на които е отнето дори правото на безболезнена евтаназия! Благодаря на всички предложили идеи и прегърнали това трудно начинание! На всички, които вместо мен, вложиха своята енергия, за да опровергаят страховете на други(заинатили се да приемат, че ние хората сме тези, строящите добрият свят)! Макар и малка, искрицата надежда, че има все още българи осиновяващи бездомни животни, мъждука! Но силите ни сега, засега са насочени към осиновяванията в чужбина, защото там няма бездомни животни и нашите душици се радват на топъл дом, почти веднага след пристигането си! Докато тук..., това трудно се случва! Трудно се гради и доверие у хората, малко са тези вярващи на българи(иам в предвид чуждите организации и приюти)! Надявам се заблудата, на много хора да се изясни! Ние природозащитниците също имаме своите ангажименти, деца и не се опитваме да запълним свободното си време, просто защото не ни е нужно! Напротив! Причината е само в това, че не можем да се примирим и търсим начини, това да се промени! Ако имаше повече такива хора, вероятно проблема нямаше да е с такива граници!
  3. Надявам се да не остане само добра идея, защото зад нея стоят вложени много неща...., но все пак за това са нужни доста хора и инициативи! А като че ли, в днешният динамичен свят са много малко тези, които не искат да "разбутат" своето спокойствие и дори бих казала летаргия! Това, за което се борим е задомяване на животинките извън страната. Всеки ще признае, че българинът не е от тези осиновяващи безстопанствени животни..., макар да няма разлика в тяхната любов! В основата на това начинание стои и популяризирането на проблема, образователната дейност, целяща възпитание на подрастващите в хуманност и отговорност, което в частност е към животните, но смятам, че това може да се приложи за живота като цяло!
  4. Има ли някой от Бургас, който би се включил в организация за защита на бездомните животни, тяхното благополучие и задомяване? Всички идеи и помощта на всеки човек са от изключителна важност!!!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...