Отиди на
Форум "Наука"

Grizy2

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

ВСИЧКО ПУБЛИКУВАНО ОТ Grizy2

  1. Нали не смятате, че един народ би се кръстил с име, произлизащо от чужд език :) - SKLAVI и т.н. Става въпрос за име, идващо от нашия си език, от думата "слава"!! И то по-скоро е нарицателно!
  2. Ами според мен има едно много близко до ума обяснение на това, кои всъщност са славяните! Ще споделя и с вас. Славяните са хора, проповядващи християнството – славейки Бога! Това е ! Да си „сляванин” означава, че си човек, който „слави Бога”. Затова е понякога се отделят в историческите източници – (пра)българите от славяните. Едните славят Бога, другите още не са приели тази религия, а са с езически обичаи. Всъщност става дума за едни и същи хора. Това обяснява и защо пра-българският език се е „претопил” в славянския. И защо няма артефакти доказващи съществуването на „славянски бит” :). Това си е един народ! Оттук можете да навържете още много други неща и ще осъзнаете, че не ви говоря празни приказки. За доказателство, прочетете откъсите от житието на Константин-Кирил, написано от Климент-Охридски: "Така не се слави Бог. Ако това би Му било угодно, не можеше ли да направи така, щото и славяните да славят Бога още от начало, като пишат с букви своята реч? Ами избра само три езици, с които подобава да Му се въздава слава ¬ еврейски, гръцки и латински!" “Но ние познаваме много народи, които си имат своите книги, и които въздават слава на Бога всеки на свой език: арменци, перси, авазги, ивери, сугди, готи, авари, тирси, хазари, араби, египтяни, сирийци и много други.” “Папата взе славянските книги и ги положи в църквата "Света Мария Фатни" и ги освети, като служи над тях света литургия. След това папата заповяда на двама епископи, Формоза и Гаудерик, да посветят славянските ученици, които ръкоположени, веднага служиха света литургия на славянски език в църквата "Свети апостол Петър", на другия ден ¬ в църквата "Свети Петронил" и на третия ден ¬ в църквата "Свети апостол Андрей", а оттам пък в църквата на великия вселенски учител "Свети апостол Павел", където цяла нощ пяха славословия на славянски.”

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...