Отиди на
Форум "Наука"

Satrapa

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Satrapa

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Satrapa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Херодот примерно също свързва етруските с Мала Азия (по точно с Лидия след Троянската война) и ги нарича тирсени. Тези тирсени се изселили от Лидия поради настъпилия глад и пренаселеноста на областа и се заселили на Апенините. Като гърците дали името на морето омиващо западните бреговете на Италия- Тиренско море. Проф. Владимир Георгиев не е разчел езика а е индентифицирал само няколко думи. Между другото в един от етруските градове в Италия е намерен надпис-билингва (на финикийски/пунически и етруски) на златна плоча но и той не може да помогне в разчитането на езика. Доколкото знам учените знаят как е построен езика и са индентифицирали доста от буквите но не могат да индентифицират езика на които е написан текста.
  2. Тук ще опиша биографийте на някои от най-изтъкнатите селевкидски царе, всеки които се интересува и има забележки е добре дошъл с коментарите си.
  3. Съгласен съм с теб за териториалния обхват но хронологически фараонски Египет е преди Лагидите, а и техния апогей няма и 100 години (първите 4-ма базилевси са на ниво), а и културно Лагидите са повлияни много от наследството на Египет (говоря за самата династия). Затова смятам, че по-добре да има карта на фараонски Египет.
  4. Дано не сте забравили и една от най-дълголетните империй тази на фараонски Египет (особено Новото царство).

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...