Отиди на
Форум "Наука"

Analizatorъ

Потребител
  • Брой отговори

    2
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Analizatorъ

Analizatorъ's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Нещо съм объркал. Статията в Уикипедия - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%81%...%B8%D0%BD%D0%B0 Хроника на фамилията Музаки - http://www.illyrians.org/muzaka.html
  2. Една от големите загадки на късното балканско и българско среновековие. След владетелите на Валона Иван Комнин и сина му Александър (брат и племенник на българския цар Иван Александър), начело на княжеството сяда някоя си Комнина или Комита (монахиня Ксения). Тя се омъжва за зетския княз Балша II и е майка на Ружина, последна владетелка на Валона, омъжена за Мръкша Жаркович. Та коя е тази дама? Едни я наричат Иванина Комнина и я сочат за дъщеря на деспот Иван Комнин (Статията в Уикипедия), към това мнение се придържа и Божилов във Фамилията на Асеневци. Други я наричат Comita Musachi и я обявяват за дъщеря на деспот Андрей Музаки (Хроника на фамилията Музаки), към това мнение се придържа Христо Матанов, който загатва, че тя е сродена и с българските владетели на Валона, но не казва как. Коя е истината?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...